Det ble klart etter det dramatiske valget på Idrettstingen på Lillehammer søndag.

Sittende idrettspresident Tom Tvedt ble slått ut i første valgomgang, skriver VG.

– Jeg er stolt, glad og rørt, og utrolig ydmyk for oppgaven, sier Berit Kjøll til NRK i sitt aller første intervju som idrettspresident.

– Jeg la meg sist i natt fordi jeg har hørt at den som legger seg sist blir idrettspresident. Og det stemte, gliser Kjøll til NRK.

Vibeke Sørensen fra Høvik ble valgt som 1. visepresident.

– Det er i frivilligheten og bredden i idretten i samfunnet, og mine siste seks år i frivilligheten som er min drivkraft til å sammen med Idretts-Norge, utvikle Norges idrettsforbund. Først og fremst nasjonalt, men også ved å ha en tydelig stemme internasjonalt, sier Berit Kjøll.

PÅ TUR PÅ NESØYA: De leder turlivet vårt til topps

Direktør i Huawei

Berit Kjøll er utdannet høgskolekandidat i reiseliv fra Oppland distriktshøgskole og markedsøkonom fra Norges Markedshøyskole. Hun har videreutdanning innen ledelse fra INSEAD og Harvard Business School.

Kjøll har vært leder i en rekke bedrifter, deriblant Tusenfryd, Flytoget, Steen & Strøm og Telenor. Hun er i dag direktør i telekomselskapet Huawei. Nesøya-kvinnen har vært i styret til Norges Rytterforbund, og har vært styreleder i Den Norske Turistforeningen, i tillegg til en rekke andre styreverv.