Skip to main content

Håper på teatersuksess

Joakim Gunby skal vise frem sitt første selvskrevne teaterstykke på verdens største kunstfestival i morgen. Sammen med Wenche Haugen Bjørlo har de jobbet med stykket i ti måneder. Nå er de klare for 26 forestillinger i Skottland.

Joakim Gunby (26) fra Bekkestua har skrevet sitt første teaterstykke. Onsdag skal han vise det frem på verdens største teaterfestival.

26-åringen står for både manus, regi og alle rollene i sitt one-man-show «Why even bother» som han skal vise i Skottland på Edinburgh Festival Fringe – verdens eldste og største kunstfestival. 

Sammen med produsent Wenche Haugen Bjørlo (25) fra Bekkestua, har de jobbet i over ti måneder med forestillingen som de omtaler som en «svart komedie» om livets utfordringer når ingenting går som det helst skulle. Gunby forteller at han har hentet inspirasjon fra en «håpløs versjon av seg selv» og stykket handler blant annet om hvordan det er å være nordmann i Storbritannia.

– Dette blir utrolig gøy og lærerikt, sier Gunby om å få opptre på teaterfestivalen som huser rundt 3.500 ulike forestillinger i løpet av en knapp måned.

Han besøkte festivalen for første gang i fjor og ble bergtatt.

– Jeg ble helt sånn «wow» og bestemte meg for at jeg måtte lage noe og bli med, sier han.

Etter en lang søknadsprosess fikk han innpass på scenen hos «C Royale».

Spiller 20 roller

Gunby har tidligere har vært stemmen til Elias i TV-serien «Redningsskøyta Elias» og Christian Grey i lydbokinnspillingen av boken «Mørkere» skrevet av E.L. James. Han har derfor tatt erfaringene med lyd og karakterutvikling i det nyskrevne stykket. Til sammen har han spilt inn ca. 20 forskjellige voiceovers som han spiller mot på scenen.

– Det er en litt magisk forestilling der man hopper fra sted til sted, sier Gunby og forteller at karakterene er alt fra hjernen, medarbeider og telefon.

I løpet av festivalen skal han på scenen 26 ganger.

 

Joakim Gunby og Wenche Haugen Bjørlo har kjent hverandre siden de gikk på musikk, dans og drama på Rud vgs.

3.500 forestillinger

Gunby har ti års fartstid fra Sandvika Barne- og ungdomsteater.

– Det er der drømmen startet og det er på mange måter derfor jeg har blitt skuespiller, sier han.

På dramalinjen ved Rud vgs ble han kjent med Haugen Bjørlo som nå er produsenten hans. 

– Det er en helt fantastisk festival der det skjer utrolig mye forskjellig, sier hun.

Med over 3.500 forestillinger å velge i er hun klar over at konkurransen om å trekke publikum er stor.

– Men vi håper på gode anmeldelser og at vi blir anbefalt på sosiale medier, sier hun.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.