Skip to main content

Coop mistet drømmelokale etter flause

RØDT MINNE: En enslig, rød søppelbøtte står igjen etter Rimi-butikken på Geilo, der Bærums-baserte Coop Vestviken ville overta. I bygget bak er konkurrenten Bunnpris for lengst på plass i Coops gamle lokaler. Dermed endte Coop Vestvikens forsøk på velge mellom to attraktive butikker med at de mistet alt på Geilo.

På Bekkestua satt Coop-ledelsen og drømte om å få overta ett av fjellbygda Geilos beste butikklokaler. I stedet måtte matvaregiganten pakke sammen.

Det som en gang var Bærum samvirkelag hadde store planer øverst i Hallingdal. Torsdag denne uken var det kroken på døren – bokstavelig talt – for Coop Vestviken.

– Det er en sår sak for oss. Vi hadde mange lokale medlemmer og kunder som var glade for at vi var på Geilo. Nå er vi der ikke lenger, og det er vår skyld. Det er ikke ok, sier Wenche Løvland, administrerende direktør i Coop Vestviken.

Rekord-lønnsom konkurrent

I november i fjor var utsiktene til Løvland og Coop Vestviken langt lysere: Coop kjøpte Ica, og dermed satt handelskooperasjonen med to av de største dagligvareforretningene på Geilo.

Den ene var videreføringen av Geilo samvirkelag, profilert som Coop Extra. Den andre var Rimi-butikken i nabobygget.

Begge butikkene lå i attraktive lokaler. For Coop Vestviken var beliggenheten særlig verdifull, fordi Geilo er et turiststed. Dermed kunne butikken holde åpent også på søndager som den eneste store av Coop Vestvikens 21 butikker.

Coop Vestviken

Coop-butikken omsatte for 20 millioner kroner i året. Rimi-omsetningen lå enda høyere.

– Butikken på Geilo var en av Rimi-avdelingene med aller høyest omsetning per kvadratmeter i hele Norge, bekrefter Flemming Vestergaard i Rimi.

LES OGSÅ: Mister nærbutikken: - Det er trist at den blir borte 

I mars slo Konkurransetilsynet fast Coop ikke kunne beholde både sin egen og Icas Rimi-butikk på Geilo.

– Vi solgte butikken der Coop Extra holdt til, til Bunnpris, sier Wenche Løvland, som så for seg å drive Coop videre i Rimi-lokalene.

– Det var disse lokalene vi ønsket oss, bekrefter Løvland.

LES OGSÅ: Rimi-rekord i Sandvika - og drahjelp av Polet  

Var ikke fornyet

Men mens Coop-ledelsen satt på Bekkestua og lurte på hvilket av de to butikklokalene på Geilo de skulle drive videre i, var erkekonkurrent Rema 1000 på jakt.

Rema oppdaget at leiekontrakten på Rimi-lokalene som Coop fikk med på kjøpet, gikk ut ganske raskt.

– 1. oktober, faktisk, sier senterleder Jan Erik Solberg i kjøpesenterkjeden Amfi, som leier ut begge butikklokalene.

LES OGSÅ: Her er Remas store raid i Asker og Bærum 

Nå får han i stedet Rema 1000 inn i Rimi-lokalene.

– Vi har ikke gitt opp Hallingdal, sier Wenche Løvland i Coop.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.