Overfylte lokaler er folkets klare dom over en restaurant. Og hva angår Aroma tandoori restaurant på Bekkestua så kan det herved tiltredes. Her får man mye god mat for pengene, men på service og renhold har man fortsatt en god del å hente.

Del på Facebook

Godt tilbaketrukket i en bakgård av betong og murstein finner vi dette lille stykke India. Helt siden en hodestups tandoori-forelskelse etter et besøk på Singapores beste indiske restaurant, har Gutten vært en svoren fan av dette kjøkkenet. Nå kan han nesten ikke vente med å bestille.

– Veldig klissete disse menyene, kommer det misbilligende fra Følget.

– Og så er det støvete og skittent her. Se på den hvite underduken på nabobordet – full av matflekker, fortsetter hun.

– Skulle tro de kunne svingt både kluten og støvsugeren litt oftere, mener Gutten som undrer seg over faktisk å ha fått støvsugeren til bords – trygt plassert under bardisken på plassen ved siden av Gutten.

Hva synes du? Si din mening om Aroma tandoori restaurant

De overfylte lokalene – pyntet med indiske figurer og malerier samt søyler drapert i fargerikt stoff – summer av ivrig prat. Helt tydelig at folket nyter maten sin. Stadige kommentarer fra det ene bordet etter det andre bekrefter det.

En fin start er ofte flatbrød av linsemel med karve som serveres med dip av mangochutney, grønn chili og koriander samt en yoghurt-dip.

– Jeg gjør som den kjente grevinnen og starter med mulligatawny-suppe, erklærer Gutten.

Mens Følget satser på Piaaz Pakora, som viser seg å være løkringer dyppet i krydret linsemel og fritert. Servert med en dip som får drøvelen til å danse kathak og en annen som roer den igjen.

Guttens kyllingsuppe, kremet og krydret, holder toppklasse. Ganske enkelt en utrolig god start.

– Fristende å slikke bollen, men da setter jeg vel noen i forlegenhet, prøver Gutten seg.

Og blikket fra Følget er i grunnen bekreftelse på at det får være.

Indisk matkultur har utviklet seg gjennom generasjoner i århundrer med sin utstrakte bruk av sauser smakstilsatt med et utall av krydder. Det gjør indisk mat aromatisk og svært velsmakende.

Og da er det bare å glede seg til resten av måltidet. Murgh Lahsuni Tikka til Følget og Jhinga Karahi. Eller med andre ord marinert kylling og kongereker.

– Det er den grønneste kyllingen jeg noen gang har sett, utbryter Følget idet kelneren setter varmetårnet med kyllingretten foran henne.

Lage mat selv? Finn matoppskrifter her

Sant nok – irrgrønn er fargen og den kommer av marinaden med yoghurt, grønn chili samt ulike kryddere og urter. Servert med appelsinbåter, rødløk, paprika og vannmelon.

– Dufter nydelig, repliserer Gutten og sikter til sine kongereker i en fyldig, krydret saus med tomat, løk og paprika. Naturligvis med nanbrød som følge. For ikke å si nam-brød!

– Se på den risen – den ser nesten gullbelagt ut. Nydelig på smak også, konstaterer Følget.

Og Gutten kan bare smatte med. Forklaringen på den vakre fargen til de elegante lange, slanke basmati-riskornene er safran og paprikapulver i kokevannet. Pluss også for at tallerkenene var varme og at maten ble servert på varmetårn med telys.

logo Les mer om Bekkestua

Til og med hovedretten var vår kelner høyst tilstedeværende, til tider noe innpisket av sin eldre kollega. Så ble han borte. Ikke fysisk, men han så bare ikke vår vei. Å få bestilt dessert tok sin tid, å få den servert nesten en halv time. Og anbefalingen:

– De fleste tar eplekake med vaniljeis eller sjokolademoussekake. Jeg vil anbefale det siste, smiler kelneren vår.

– Men jeg vil gjerne smake en indisk spesialitet. Gulab jamon (varme melboller med kardemomme – fritert og dyppet i sukkersirup) er godt, men det har jeg smakt før. Gajella blir det. Har aldri smakt den indiske varianten av gulrotkake før, konstaterer Gutten.

Og for å si det enkelt: Bekkestua-folk – dropp eplekaka neste gang. Ta Gajella. Nydelig!

Om vi kommer igjen? Selvsagt. Kanskje til og med som en del av den utrolig jevne strømmen med take-away-kunder.

Les flere lokalnyheter fra Bekkestua her