Siden man vil spare miljøet, ikke kjøre pirat eller vekke mamma, så faller valget fort på nattbussen.

Hvis man vil ha litt forandring og drar til Drammen, kan man bare glemme å komme seg hjem før i 6-tiden. Det er ikke satt opp noe nattbusstilbud fra Drammen mot Asker i dag. Dette er det behov for, fordi Drammen er det nærmeste bysentrumet for store deler av nye Asker. Ungdom fra Røyken, Hurum og Asker har etterspurt dette over lengre tid.

Oslo er fortsatt den byen der flest fra Asker tar turen en sen fredagskveld. I Oslo finnes det nattbusser, men det er rett og slett et dårlig tilbud. Mange ganger kommer du deg ikke hjem med buss i det hele tatt, fordi bussene er stappfulle og de kan rett og slett ikke slippe på flere. Dette skjedde med en venn av meg i vinter, han ble ikke sluppet på bussen, han var ganske beruset og det var -15, så han satte seg på neste buss og den gikk til Lillestrøm. Heldigvis gikk det fint med han, men alle er ikke så heldige.

Les mer på budstikka.no/debatt

Det er ikke så mange år siden en person døde ute i kulden fordi vedkommende ikke ble sluppet på nattbussen. Det er åpenbart en stor fare å la beruset ungdom vandre rundt på vinteren så langt hjemmefra.

Hvis du derimot er så heldig å komme med, må du stå presset sammen i en klynge. Det er så å si alltid for mange mennesker på nattbussene, gangene er stappet. Jeg tør ikke se for meg hva som kunne skjedd hvis en av disse stappede bussene kolliderte. Spesielt siden store deler av ruten kjøres på motorveien. Nattbussene får russebusser til å virke komfortable og det sier litt.

Derfor mener jeg at vi må øke kapasiteten eller effektivisere tilbudet med nattbuss fra Oslo til Asker. Enten ved å sette opp flere busser, eller ved at bussene som går til Asker går direkte til Asker og ikke stopper i Bærum. Jeg mener også vi burde sette opp et tilbud mellom Drammen og Asker innen kort tid.