Her blåser ekteparet Falstad liv i båtdrømmen

JA, TAKK: Ekteparet Jan Gunnar og Trude Falstad fra Oslo tok turen ti Leangbukta for å se på seilbåt. De ser etter en båt de kan tilbringe lange perioder om sommeren på vannet i. Men først skal de selge en hytte.

JA, TAKK: Ekteparet Jan Gunnar og Trude Falstad fra Oslo tok turen ti Leangbukta for å se på seilbåt. De ser etter en båt de kan tilbringe lange perioder om sommeren på vannet i. Men først skal de selge en hytte. Foto:

Storbåtmessen i Leangbukta er i gang for tredje året på rad. For Jan Gunnar og Trude Falstad blåste det liv i seildrømmen.

DEL

– Vi ønsker en båt som vi kan bo i hele sommeren, slår ekteparet Falstad fra Høyenhall i Oslo fast.

De tok turen til Leangbukta for å se hva båtforhandlerne der hadde å vise frem. Drømmen er å kjøpe en seilbåt som de kan tilbringe mye tid i.

– Vi skal først selge en hytte, så ønsker vi å kjøpe oss en seilbåt etter det. Vi er begge glade i å være på sjøen, jeg har vokst opp med båt fra jeg var 11 år gammel, sier Trude Falstad.

De falt spesielt for en Beneteau Oceanis 35.1, en 35 fot stor seilbåt med romslig plass både på og under dekk. Prisen er drøyt 1,5 millioner kroner.

– Denne båten er det nesten som man kan bli gammel i, gliser hun.

– Uteopplevelsen på dekk er viktig, også liker jeg at det er godt utsyn og god kontakt med cockpit når man står i mellombyssen og skal lage mat, legger ekteparet til.

LESTE DU DENNE? Konkurs gir ny båtkamp i Leangbukta 

Bygger opp messen

Storbåtmessen i Leangbukta kastet anker lørdag og varer helt frem til

FRISK SATSING: Jørgen Haga i Aaby Marines forteller om et bedre båtmarked etter noen tunge år. Nå har han mange båter i bestilling. Fargen på trekkene i denne båten er ikke tilfeldig valgt; Aaby er en svoren Frisk Asker-tilhenger og har hatt flere verv i klubben.

FRISK SATSING: Jørgen Haga i Aaby Marines forteller om et bedre båtmarked etter noen tunge år. Nå har han mange båter i bestilling. Fargen på trekkene i denne båten er ikke tilfeldig valgt; Aaby er en svoren Frisk Asker-tilhenger og har hatt flere verv i klubben. Foto:

kommende helg. Det er tredje året på rad at messen arrangeres i Leangbukta, som etter mye utbygging de senere årene nå ifølge seg selv kan smykke seg med å være Nordens største båtsenter.

– Istedenfor å kjøre båtene opp til Lillestrøm, har vi valgt heller å bygge opp en båtmesse her, nå har vi 2.000 kvadratmeter med utstilte båter. Det tar tid å bygge opp en slik messe, men det er derfor vi inviterer til gratis inngang og parkering og enkel servering, forteller Jørgen Haga, som har vært i Leangbukta med sitt Aaby Marine siden 2003.

LES OGSÅ: Christian (32) solgte Norges dyreste båt

Artikkelen fortsetter under bildeserien.

Bildeserie

Se bildene fra Storbåtmessen i Leangbukta

VISES FREM: Båter i ulike størrelser og prisklassen, både seil- og motorbåter, står utstilt når Storbåtmessen i Leangbukta åpnet lørdag. Messen varer fra 18. til 26. mars.

Har lagt tøffe år bak seg

Totalt har syv ulike selskaper nå slått seg ned i Leangbukta og står bak Storbåtmessen som har både seil- og motorbåter utstilt i varierende størrelser og priskategorier. Aaby Marine representerer fem ulike båtmerker, og merker at interessen for å kjøpe ny båt igjen er god.

– Årene fra 2009 til 2014 var steintøffe etter finanskrisen. Men siden da har det begynt å løsne og vi selger igjen bra med båter, forteller Haga.

Windy og Nimbus er de mest populære merkene han fører. For bestselgeren, 31 fot store Windy Zonda, er det mange bestillinger.

– Vi har ti båter som skal leveres i Oslofjord-området i år. Dette er en typisk weekendcruiser med stor uteplass, sier Jørgen Haga.

LES OGSÅ: Millionkjøpere gir ny opptur for Jørgen Haga og andre båtselgere

Prisvinnende Marex

Hos båtforhandleren Marex har året startet på best mulig vis. Flere prestisjetunge priser til den 31 fot store 310 Sun Cruiser’en, har gjort at ordrebunken har hopet seg opp.

– Vi leverer aller mest ut til Europa nå, noe som gjør at kapasiteten vår i Norge er redusert. Vi er glad for det som er i ferd med å skje, og det er selvfølgelig veldig gøy å få med seg priser som Motorboat of the Year fra Düsseldorf tidligere i år, forteller daglig leder og konstruktør, Espen Aalrud.

Det mest banebrytende med de nye Marex-båtene, er kalesjen som de selv omtaler som «verdens raskeste».

I Asker og Bærum venter seks kunder på leveransen av denne båten før sommeren – en båt det tar rundt 1.750 timer å bygge, ifølge Aalrud. Prisen for herligheten er fra 2,5 millioner kroner.

Artikkeltags