– Er redd dette bli en kirkegård for båter

BÅT PÅ LAND: Denne snekken var først fortøyd til en av de private bryggene langs Slemmestadveien i Leangbukta. Men nå er dratt på land. – Det er altfor mange båtvrak i Leangbukta nå. Gjør ikke kommunen noe, så er vi redd flere vil kvitte seg med båtene sine på denne måten, sier Øyvind Sigvaldsen og Tom Nordholm.

BÅT PÅ LAND: Denne snekken var først fortøyd til en av de private bryggene langs Slemmestadveien i Leangbukta. Men nå er dratt på land. – Det er altfor mange båtvrak i Leangbukta nå. Gjør ikke kommunen noe, så er vi redd flere vil kvitte seg med båtene sine på denne måten, sier Øyvind Sigvaldsen og Tom Nordholm. Foto:

Mellom Hvalstrand og Leangbukta flyter det av båtvrak. Naboene er gått lei for lenge siden.

DEL

– Dette er forurensning av både fjorden og naturen. Hvis man ikke får gjort noe med dette er jeg redd Leangbukta bli en kirkegård for båter etter hvert, sier Tom Nordholm (68).

Han bor på Reistadjordet, på oversiden av Slemmestadveien. Både han og naboen Øyvind Sigvaldsen (75) har i vinter observert flere båtvrak i Leangbukta.

DETTE SVARER ASKER KOMMUNE: – Vi har kontroll

I den nærmeste bukta, like ved parkeringsplassen ved krysset Slemmestadveien/Hvalstrand, ligger det en båt som har sett sine bedre dager. Den ligger halvveis nede i vannet.

– Den har ligget der en stund, påpeker Øyvind Sigvaldsen.

Litt lenger bort mot Leangbukta ligger en snekke i strandkanten. Den har i motsetning til den andre båten fremdeles påhengsmotor på.

DRUKNET: Denne båten har sett bedre dager.

DRUKNET: Denne båten har sett bedre dager. Foto:

– Den har ligget her siden i fjor høst. Tidligere var den fortøyd til en brygge her, forteller Tom Nordholm. Hvem som har dratt båten på land og fortøyd den til en stein, vet han ikke.

– Men vi har sett den drive i isen her i hele vinter. Hvem som eier den vet vi ikke, sier de to båtvante Nesbru-beboerne.

Har registreringsmerke

Både Nordholm og Sigvaldsen har båter som er trygt vinterlagret hos båtforeningen i Leangbukta. Noe slikt medlemskap har ikke eieren av snekka som nå er dratt opp på land og fortøyd til en stein.

– Det burde ikke være noe problem for kommunen å finne ut hvem som eier denne båten, siden den har et godt synlig registreringsmerke, sier Nordholm.

– Dessuten har den et klistremerke som viser at den har hatt en båtplass i 2015, legger Sigvaldsen til.

IKKE UKJENT PROBLEM: – Nå må kommunen rydde opp 

UNDER VANN: Denne båten er fortøyd til kommunens brygge, men ligger halvveis under vann.

UNDER VANN: Denne båten er fortøyd til kommunens brygge, men ligger halvveis under vann. Foto:

Forventer mer fra kommunen

Et stykke lenger inn i Leangbukta holder en forholdsvis ny båt på å drukne. Ifølge de to Nesbru-naboene har båten ligget sånn i flere måneder.

– Den har også ligget der siden i høst. For en stund siden var det noen her og tok av motoren. Men siden har vi ikke sett noe til eierne av båten, sier Sigvaldsen.

Han legger ikke skjul på at han mener kommunen burde vært strengere med å håndheve loven overfor båteiere som «parkerer» båtvrakene sine i fjorden på denne måten.

– Kyststien er jo hellig her i Asker. Man får bøter bare man setter opp en gjerdestolpe. Men så skjer det ikke noe når man forsøpler med båtvrak. Det er jo ikke noe fornuft i det, mener Øyvind Sigvaldsen.

DEBATT OG MENINGER: Spirabukta er blitt Vrakbukta 

Artikkeltags