Skip to main content

Ventet ukesvis på arbeidstillatelse – i kveld er Ofori klar for lokaloppgjør

Brian Ofori er klar for spill for Bærum Basket, som møter Asker Aliens lørdag. 

Foto: Trine Jødal

Brian Ofori måtte vente lenge på arbeids- og oppholdstillatelse. Like før helgens lokaloppgjør mot Asker fikk han grønt lys fra UDI.

Før forrige ukes sesongstart mot Gimle, møtte Budstikka Ofori i hans leilighet i Nadderudhallen. Canadieren kom til Bærum allerede i august, men grunnet lang behandlingstid på søknad om arbeids- og oppholdstillatelse kunne han hverken trene eller spille med sitt nye lag. Mot Gimle var han på tribunen, men torsdag fikk han klarsignal og kan bidra mot Asker Aliens i Leikvollhallen. 

Det bekrefter trener Mathias Eckhoff.

– Han ble klar tidligere denne uken, og har derfor rukket å trene litt med oss, sier Eckhoff, som gleder seg til å se hva den nye spilleren kan bidra med. 

Selv er Eckhoff på høstferie i utlandet, og må derfor få helgens kamp rapportert fra assistenttrener Per Tøien – som har hovedansvaret i Eckhoffs fravær. 

Trent for seg selv

I påvente av arbeids- og oppholdstillatelse har Ofori holdt seg i form på egen hånd. 

– Jeg er på banen to ganger om dagen, og i styrkerommet flere ganger i uken. Jeg har forstått at norsk basket bygger seg opp nå, men jeg klar over at uansett hvilken toppdivisjon man kommer til vil de ha gode spillere. Forhåpentligvis kan Bærum vinne i år, uttalte Ofori før seriestarten.

God start

Bærum Basket fikk en god start på sesongen med 87–77-seier over Gimle. For Asker Aliens gikk det tyngre. Laget scoret kun 48 poeng mot Centrum Tigers i onsdagens sesongåpning. Kampen tapte de 67–48.

– Med sånne tall kan du ikke vinne basketballkamper, sukket trener Kenneth Webb etter kampen.

Lørdagens kamp mellom Asker Aliens og Bærum Basket starter klokken 17.00. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.