Skip to main content

Unggutta har fått mye tillit i Bærum

Bærum-unggutta har fått mye tillit denne sesongen. Fra venstre Max Dahl Svendsen, Torkel Westby, Jarl Vetle Paulsen, Mateusz Nilsen og Marcus Barnett. Foto: Even Lübeck

Søndag spilte tre spillere født i 2001 eller senere for Bærum Basket. Det gror godt i klubben.

I 82-72-seieren over Nidaros søndag kom 2001-modellen Jarl Vetle Paulsen inn allerede etter syv minutter. Like etter dunket lekkert han inn to poeng, som sørget for at publikum var fra seg av begeistring.

Like gamle Torkel Westby startet den andre perioden, mens 17-åringen Mateusz Nilsen kom inn med seks minutter igjen, da det var jevnt og Bærum bare var foran med tre poeng.

Han noterte seg blant annet for en meget lekker målgivende pasning til Sjur Dyb Berg på stillingen 69-67. Like etter satte Nilsen inn en trepoenger til 72-67. Da reiste samtlige av hjemmefansen seg og jublet.

– Det var veldig godt å sette den treeren. Det var sykt digg, sier han entusiastisk.

BLNO-debut

Og med to minutter igjen fikk 2002-modellen Max Dahl Svendsen sin BLNO-debut. Også det til stor jubel fra de fremmøtte i Nadderudhallen.

I tillegg har Marcus Barnett, en annen 2001-modell, også fått mye spilletid så langt denne sesongen.

Med andre ord – det gror godt i Bærum.

– Det var veldig gøy å komme inn og få sin debut! Det er veldig godt å se at trenerne tror på det vi gjør på trening, sier Dahl Svendsen.

Han innrømmer at han var stresset, men unggutten gjorde sakene sine godt i de minuttene han fikk.

– Jeg kjenner jo adrenalinet gjennom kroppen, men det er bare digg. Nå skal jeg bare fortsette å gjøre det jeg kan for å få spille mer, så får vi se om det blir et år på High School i USA neste år. Det hadde vært fett.

Vil gjerne bruke dem mer

Nilsen ble et kjent ansikt for Bærum-fansen sist sesong. Denne sesongen har han jevnt og trutt fått spilletid for de lyseblå.

– Vi unggutta har vært bra på trening den siste tiden. Det er veldig lærerikt å være med på treninger, og sykt gøy å få spilletid også. Å se at den jobben man legger ned på trening lønner seg er gøy, sier Nilsen.

– Man må bare ikke tenke så mye. Jobbe hardt defensivt og gjøre smarte valg i angrep. Stole på at man kan det, fortsetter lysluggen.

Trener Mathias Eckhoff vil gjerne benytte seg av spillerne mer.

– Jeg vil det ja, for at de kan vokse enda mer. Vi har mange eldre spillere, men de unggutta holder mer enn nok koken. De vokser med ansvar, så det er godt å se. De får småinnhopp her og der. Jeg elsker hva de gjør på treninger, og de bringer både energi og fokus. De er gode, sier treneren.

- De må bare få ut det de gjør på treninger i kamper. De gjør det alle fint på treninger. Er du god nok, er du gammel nok, sier Eckhoff med et glimt i øyet.

Likevel var det ikke unggutta som sto i førersetet da Bærum slo Nidaros med ti poeng, 82-72, søndag. Stian Mjøs ble poengkonge med 26 poeng, mens Torgrim Sommerfeldt noterte seg for 24 poeng.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.