Skip to main content

Unge Bærum knuste Fyllingen

Stian Mjøs og Bærum Basket knuste Fyllingen hjemme i Nadderudhallen lørdag kveld.

Stian Mjøs og Bærum Basket knuste Fyllingen hjemme i Nadderudhallen lørdag kveld.

Foto: KNUT BJERKE

Det startet jevnt, men et ungt Bærum-lag dro etter hvert fra Fyllingen, på strålende vis, lørdag.

BÆRUM – FYLLINGEN 97–83 (23-23, 23-20, 32-20, 19-20)

Bærum starter denne sesongen med en noe tynn stall – faktisk har de lyseblå i den siste perioden før seriestart kun hatt ti spillere på trening. I tillegg er årets Bærum-lag ungt. Av de elleve som spilte lørdag, var Stian Mjøs (31) og Yannick Anzuluni (33) de eneste født før 1996. Ni spillere var født senere – fem etter 2000.

Men Bærum feide etter hvert Fyllingen av banen. Gjengen fra Nadderudhallen ga seg ikke før det sto 97–83 på resultattavlen.

– Det er godt å starte med en seier. Jeg kom her i sommer, og vi har jobbet hardt. Mange sier vi har et for ungt lag, og at det ikke er bra nok, men i dag viste de unge at de kan spille med selvtillit og at vi kan stole på dem sesongen gjennom. Så har vi selvfølgelig Stian (Mjøs) som er en av de beste guardene i ligaen, sier Anzuluni, som i sin debutkamp ble Bærums toppscorer med 26 poeng.

– Stian, Sjur Dyb Berg og jeg er veteranene. Treneren, Mathias Eckhoff, sa til oss at vi må lede an for de unge. I første omgang følte jeg at Stian og jeg gjorde det, mens Sjur kom inn med energi etter pause.

Eckhoff selv skryter av de unge spillerne.

– Det vil alltid være litt opp og ned, og ujevnt. Men de leverte fint i dag. Jeg tror også de vil vokse inn i rollen utover, sier han.

Treneren kaller kampen for en klassisk sesongåpning med mye rot.

– Men sånn er det når vi har spilt lite kamper. Da tar det litt tid å sette seg, så man får gode vaner forankret.

Jevn åpning

Og det begynte jevnt lørdag. Anzuluni satte kampens to første poeng, men Fyllingen responderte. Faktisk var gjestene foran med både 11–6 og 14–9 halvveis ut i den første perioden, men to trepoengere fra Anzuluni sendte Bærum foran med 15–14. 

Perioden fortsatte jevnt – Stian Mjøs sendte Bærum foran med 23–19 to og et halvt minutt før første pause, men Fyllingen slo tilbake. Etter kampens første ti minutter sto det 23–23.

Max Svendsen og Mjøs sendte Bærum opp i 31–24 tidlig i andre periode. Den noe mer komfortable ledelsen holdt seg lenge, og da Gaute Haugen scoret på to straffekast to og et halvt minutt før pause, var Bærum foran 42–34. 

Fyllingen knep imidlertid innpå noe – halvveis sto det 46–43.

Yannick Anzuluni gliste godt etter seieren over Fyllingen.

Yannick Anzuluni gliste godt etter seieren over Fyllingen.

Foto: Anders Rødaas Aspelund

Seilte fra

Men i den tredje perioden dro Bærum virkelig fra. Selv om Fyllingen tidlig utlignet til 46-46, økte Sjur Dyb Berg og Marcus Barnett til 52-46, og ny sekspoengsledelse etter bare ett minutt av perioden. Da Anzuluni satte to straffekast var Bærum foran med syv, og sakte, men sikkert dro Bærum fra. 

Da Haugen satte en nydelig trepoenger tre og et halvt minutt ut i perioden, var Bærum plutselig 14 poeng foran – og Sjur Dyb Berg og Stian Mjøs sørget siden for 68–50 halvveis i perioden.

Denne solide ledelsen holdt seg ut perioden – fint offensivt spill fra Bærum ga de lyseblå 78-63-ledelse før kampens siste ti minutter.

– Dere seilte fra i tredje periode?

– Ja, vi måtte komme inn i rytmen. Vi spilte ikke så mange kamper i sesongoppkjøringen. Vi måtte tilpasse oss seriespill, og vi har mange unge spillere, men etter pausen fant vi både rytmen og hverandre bedre, sier Anzuluni.

Fint offensivt spill

Bærum tok ikke foten nevneverdig av gassen innledningsvis i siste periode. Mjøs og Jarl Vetle Paulsen sendte Bærum 18 poeng foran. Fyllingen reduserte, men Bærum opprettholdt fullstendig kontroll – da Anzuluni fant Barnett med en strålende pasning, snaut fem minutter før slutt, ledet Bærum 87-72, og da de samme to satte nye poeng, var Bærum foran med 91–74.

Mot slutten av kampen senket Bærum seg noe, og Fyllingen reduserte fra 95–76 til 95-83, men Paulsen fastsatte resultatet med en topoenger 17 sekunder før slutt.

Anzuluni ble Bærums toppscorer med 26 poeng.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.