Skip to main content

«Unge» Bærum gikk på sesongens første tap

Storscoreren Sjur Dyp Berg sanket inn 20 poeng mot Gimle søndag kveld, men det var ikke nok for å unngå sesongens første tap.

Storscoreren Sjur Dyp Berg sanket inn 20 poeng mot Gimle søndag kveld, men det var ikke nok for å unngå sesongens første tap. 

Foto: Karl Braanaas

Bærum ble for unge og urutinerte mot et godt organisert Gimle. – Vi lener oss for mye på de rutinerte, sier treneren. 

BÆRUM – GIMLE 77–89 (15-20, 25-27, 20-19, 17-23)

Bærum har åpnet sesongen sterkt med to seire og fire poeng, men tok imot Gimle som også var i god form og à poeng med hjemmelaget. 

Søndagens kamp åpnet jevnt, hvor nysigneringen Yannick Anzuluni scoret kveldens første poeng. Utover i første periode slet derimot hjemmelaget med å finne flyten, og måtte ta til takke med å ligge under til første pause på stillingen 15–20. 

Slitekamp

Slitet fortsatte i begynnelsen av andre periode, og på et tidspunkt var stillingen hele 15–25 til bortelaget. En tydelig frustrert trener i Mathias Eckhoff måtte derfor ta noen grep. Etter en timeout klarte de lyseblå å spise opp store deler av ledelsen – midtveis i perioden leste tavlen 32–33. 

Bortelaget svarte på tiltale og fikk fart i ballen, noe Bærum ikke klarte å stå imot. Til pause ledet bergenserne med syv poeng på stillingen 40–47. 

Lite flyt 

Etter pausen forsøkte Bærum å ta mer styring, men dessverre var det ikke nok mot et fysisk og organisert bortelag som hindret flyt i spillet.

Igjen måtte trener Eckhoff bruke en timeout for å få spillerne sine i gang, og det så delvis ut til å fungere. Mot slutten av perioden fikk Bærum fart på ballen, men Gimle gikk til pause med 60–66 ledelse.

Sesongens første

I fjerde periode gikk Gimle tidlig opp i 60–71 ledelse, og da måtte hjemmelaget få opp farten for å være med i kampen om seieren. Med fem minutter igjen av kampen var Bærum kun to poeng bak på stillingen 69-71, og innenfor seierssjiktet. Det gikk derimot ikke veien og kampen ebbet ut til en Gimle-seier på stillingen 77–89. 

Budstikka møtte en frustrert Mathias Eckhoff etter kampslutt.

– Vi er for dårlige. Jeg burde ha rotert mer på laget – vi lener oss for mye på de rutinerte spillerne i dag. Men Gimle var solide og konsekvente i spillet sitt, så alle ære til dem, sier Eckhoff. 

For det var de eldste som sto frem for hjemmelaget. Yannick Anzuluni ble kampens toppscorer med 22 poeng, Sjur Dyb Berg fikk 20 og kaptein Stian Mjøs sto for 14. 

Treneren var særlig skuffet over eget forsvarsspill og det svake lagspillet.

– Det er foruroligende at vi var så dårlig kollektivt. Nå må vi starte å spille bedre og lære oss å «steppe up» når vi møter motgang neste gang, understreker Eckhoff. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.