Skip to main content

Trenerdebutantene åpnet med seier

Stian Emil Berg satte 14 poeng da Asker Aliens åpnet sesongen med seier borte mot Centrum Tigers.

Stian Emil Berg satte 14 poeng da Asker Aliens åpnet sesongen med seier borte mot Centrum Tigers.

Foto: KARL BRAANAAS

Stian Emil Berg og Anders Leween Stien fikk en drømmestart på karrieren som spillende trenere da Asker Aliens slo Centrum Tigers i serieåpningen.

Centrum Tigers - Asker Aliens 71-92

Lørdag åpnet Asker Aliens sesongen med seier borte mot Centrum Tigers, og selv om seiersmarginen til slutt ble på 21 poeng, ble det en tett affære i Oppsal arena.

– Det er jevnt til godt ut i tredje periode, og kampen bærer nok preg at vi gjør mange feil. Jeg kan tenke meg at det så ut som to lag med mye vilje, men at det ikke var pent å se på. Det er vel ikke annet å forvente når det er første seriekamp på et halvt år, sier Asker Aliens' Stian Emil Berg.

– Morsomt å være tilbake

I år er Berg spillende trener for laget sammen med Anders Leween Stien, og de to var godt fornøyde med seier i trenerdebuten.

– Det var veldig morsomt å være tilbake. Centrum er tippet langt ned, men de er bedre enn i fjor og har god struktur, så vi visste at vi måtte jobbe, sier Berg.

– De viser at de på ingen måte er noe klart bunnlag, men utover i kampen er Aksel Bolin Berge helt avgjørende for oss. Joshua Hart viser seg i tillegg frem som en dyktig scorer, fortsetter han.

Førstnevnte satte 14 poeng, mens Hart ble kampens mestscorende med sine 20 poeng. Nykommer Roy Nwachukwu satte 19 poeng.

Aksel Berge Bolin satte 15 poeng for Asker Aliens mot Centrum Tigers.

Aksel Berge Bolin satte 15 poeng for Asker Aliens mot Centrum Tigers.

Foto: KARL BRAANAAS

– Roy kommer til å bli veldig viktig for oss. Han er en god forsvarsspiller, jeg synes han ser spennende ut, sier Berg. 

Jobber med kondisjonen

I kjølvannet av lørdagens seier innrømmer den ferske treneren at enkelte spillere muligens ble pushet for hardt i kampen mot Centrum Tigers.

– Vi lot en del spillere spille i overkant mye i dag for å presse oss selv, for det er viktig for å oss å få opp kondisjonen. Fremover blir nok spilletiden jevnere fordelt, sier Berg.

Han passer også på å skryte av Rolf Halvorsen, som styrte byttene og dialogen med spillerne underveis i serieåpningen.

– Et av premissene for at Anders og jeg skulle ta over var at vi ikke kunne ha på begge hattene under kamp, vi har mer enn nok med oss selv. Derfor er Rolf med som kampleder, og det kjenner jeg er alfa og omega, sier Berg.

– Men Anders og jeg har forsøkt å gjøre laget klart til denne helgen, og samtidig er vi glade for at det er seks-syv stykker på laget som er over 30 år, som passer på hverandre og som vi ikke trenger å overcoache. Det er en fordel, sier Berg.

Førstkommende lørdag spiller Asker Aliens hjemme mot Nidaros Jets i Vollenhallen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.