Skip to main content

Trekkes frem som Norges beste etter ny god kamp

Aksel Berge Bolin er tilbake for fullt og spilte en veldig god kamp i lokaloppgjøret mot Bærum.

Aksel Berge Bolin er tilbake for fullt og spilte en veldig god kamp i lokaloppgjøret mot Bærum.

Foto: EVA GROVEN

Aksel Berge Bolin (30) vurderte å trappe ned, nå trekkes han frem som Norges beste spiller. 

BÆRUM – ASKER 85–95 (27–27, 19–24, 21–23 og 18–21)

Aksel Berge Bolin har vurdert å trappe ned basketballkarrieren. Men denne sesongen er han Asker Aliens mestscorende spiller. I lokaloppgjøret mot Bærum leverte han nok en stor kamp og skrev navnet sitt på 21 poeng. 

– Nå har jeg tatt to eller tre sesonger litt sånn halvveis av. Men jeg kjenner kroppen er bra i år. Vi er en kul gjeng og det er gøy å spille basket. Det er gøy å være tilbake igjen, sier Bolin. 

Men det er ikke bare fremover på banen spilleren markerer seg. Mot Bærum var han også enorm defensivt. Selv synes han det er vanskelig å si om han er best fremover eller bakover på banen. 

– Jeg er litt «jack of all trades» og kan gjøre alt egentlig. Vi kommer mer og mer sammen som et lag i dag også. Lagkameratene mine spiller meg god. Det er gøy å se at vi utvikler oss og blir bedre, vi orker mer, sier han. 

Spillende trener Stian Emil Berg synes også det er vanskelig å si i hvilken ende av banen Bolin er best.

– Klaffer det begge veier er han helt unik. Klaffer det bare en av sidene er han veldig verdifull like vel. Han er unik, sier Berg. 

Norge beste

Treneren forklarer at sammen med Roy Emeka Lindland Nwachukwu er Bolin alfa og omega i forsvaret til Asker. Bolins lengde, atletiske evner og evnen til å lese spill skrytes frem av treneren som opplever at jobben blir lettere for de andre på laget når Bolin spiller. 

– Aksel er et beist. Jeg synes han er Norges beste spiller, sier Berg. 

Han skryter også av Bærums Stian Mjøs som han mener har vært helt der oppe. I lokaloppgjøret ble det scoret hele 180 poeng. 

– All kredit til Bærum. For et bra lag. De spiller bra basket og det at det blir så mange mål i dag viser at begge lag spiller god basket. Det er gøy å se. Vi vil spille bra basket for publikum, sier Bolin. 

Engelsk jul

Sander Berge er broren til Aksel Berge Bolin. De to har et tett bånd og storebror Aksel har vært en viktig støttespiller i en vanskelig skadeperiode for lillebror. 

– Jeg prater med han daglig og han ser også alle kampene våre på TV 2 Play. Han støtter meg også, som bare det, sier Bolin. 

Snart er fotballspilleren tilbake på banen.

– Vi gleder oss til å se han på banen igjen snart.

Når det er spillefri i basketsesongen skal familien over og feire jul i England. Aksel Berge Bolin minnes da familien feiret jul i Belgia med spesielle matretter. Selv er han mest glad i norske og svenske mattradisjoner i høytiden. Han er åpen for å prøve noe nytt, men ler litt når han blir spurt om lillebror står for maten.

– Det blir gøy med første UK-jul. Og julen blir pakket med fotball for han spiller jo type daglig der borte da, sier han. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.