Skip to main content

Slik gikk det i eliteserien i basketball

Anders Leween Stien er én av to spillende trener i Asker Aliens. Lørdag ledet han laget til seier over Kongsberg.

Anders Leween Stien er én av to spillende trener i Asker Aliens. Lørdag ledet han laget til seier over Kongsberg.

Foto: KARL BRAANAAS

Asker Aliens feide unna all motstand da Kongsberg ble slått i Vollenhallen lørdag. Bærum Basket tapte to kamper i Bergen.

ASKER – KONGSBERG 74–62

GIMLE – BÆRUM 79–64

FYLLINGEN – BÆRUM 95–92 (EEO)

Asker Aliens står med småpene fem seiere og kun to tap i eliteserien i basketball for menn. Lørdag kveld spilte de sortkledde hjemme mot Kongsberg. Det var en kamp som hjemmelaget hadde god kontroll på, selv om gjestene ledet 20–16 etter den første perioden.

Etter det så Asker seg aldri tilbake, og vant til slutt med 74–62. Roy Emeka Lindland Nwachukwu ble beste poengplukker for Aliens med 15 poeng. Men det var hele seks spillere på Asker som gjorde over ti poeng. 

For Asker var kampen en solid revansje etter to strake tap i Bergen sist helg.

– Det var deilig å «bounce back», særlig etter den siste av kampene i Bergen, og deilig å ha med flere og være mer et lag igjen. Vi har et ganske tøft kjør i november og må være smarte og rotere mange, sier Askers spillende trener, Stian Emil Berg til basket.no.

Tapte begge

For Mathias Eckhoff og hans menn i Bærum Basket ble det en lang helg i Bergen. Det ble nemlig tap både lørdag og søndag for bæringene. Lørdag var Gimle for sterke og vant ganske komfortabelt 79–64.

Mer spennende var det søndag. I Fyllingsdalen gikk kampen til ekstraomganger etter at det sto 79–79 ved ordinær tid. Men i forlengelsen var det bergenserne som var sterkest, og vant til slutt 95–92.

Dermed står Bærum med tre seiere og fire tap så langt i serien. Mot Fyllingen ble Gaute Hagen beste poengplukker med 26 poeng. Lørdag var det Stian Mjøs som ble toppscorer med 16 poeng. Det hører med til historien at Eric Gilchrese ikke var med til Bergen.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.