Skip to main content

Skulle trappe ned – tilbake og herjer

Ingrid Selvik er tilbake i Asker-drakten, etter at hun egentlig ville trappe ned. Etter comebacket har 29-åringen scoret 48 poeng og plukket 32 returer på tre kamper.

Ingrid Selvik er tilbake i Asker-drakten, etter at hun egentlig ville trappe ned. Etter comebacket har 29-åringen scoret 48 poeng og plukket 32 returer på tre kamper. 

Foto: Joakim S. Enger

Ingrid Selvik plukker både poeng og returer på basketbanen. Og retur – det er det også blitt til Asker, etter at planen var å trappe ned.

ASKER ALIENS – ULRIKEN EAGLES 50–84

– Jeg skulle egentlig trappe ned, og spille mindre basketball. Jeg tenkte å bare spille i førstedivisjon. Men så fikk jeg litt kalde føtter. Jeg savnet laget og savnet å spille i ligaen, så jeg ombestemte meg, smiler Ingrid Selvik.

Asker-spilleren er en av lagets absolutt største profiler. Bergenseren har spilt i klubben i seks år, og hver sesong siden 15/16-sesongen har hun snittet på over ti poeng per kamp, og over ti returer.

Men i sommer var planen å gi seg. 29 år gamle Selvik, som bor i Oslo, var lei av å pendle til Asker, og hadde lyst til å drive med andre ting. Dermed begynte Asker inneværende sesong uten Selvik. De to første kampene, mot Bergen og Tromsø, ble spilt og vunnet. Og så merket Selvik at lysten til å spille på laget ble sterk.

– Vinglepetter

– Jeg snakket med lagleder, og hørte hvordan det gikk. Han spurte om jeg ikke hadde lyst til å spille kamper for Asker igjen, og jeg sa «jo, jeg har jo egentlig det», ler Selvik.

– Jeg er litt vinglepetter. Men det var en god avgjørelse å komme tilbake.

Hun hadde ikke spilt for Asker på mange måneder. Men den første kampen, mot Ullern, ble det 16 poeng og 12 returer, mens det runden etter, mot Midtbyen, ble henholdsvis 13 og elleve. I sesongens første tap, mot suverene Ulriken søndag, ble det 19 poeng og ni returer.

– Det var veldig bra hun ombestemte seg. Etter sist sesong sa hun ganske tydelig fra at hun ikke skulle være med. Men vi har holdt kontakten, og fikk til en ordning hvor hun trener med et lag i Oslo, og spiller kamper med oss, sier Asker-trener Jan Henrik Nyegaarden.

– Og i og med at hun har vært her så lenge, så kjenner hun det vi driver med. Det har vært uproblematisk.

Måtte se seg slått

Asker har åpnet sesongen godt, og sto med fire seire av fire mulige før søndagens kamp mot Ulriken. Men gjestene fra Bergen er soleklare favoritter til å vinne serien av en grunn. Laget hadde fem strake seiere før kampen, og snittet på over 100 poeng per kamp.

Og Ulriken ble for sterke for Asker søndag – selv om de gulkledde holdt godt følge innledningsvis. Tidlig i kampen ledet gjestene 9-2, men Asker spilte godt, og sørget for at det «bare» sto 16–19 etter første periode.

Halvveis hadde ledelsen økt til 14 poeng – på 25–39 – og i tredje periode stakk Ulriken ordentlig fra. Til slutt vant gjestene 84–50.

Julie Skorpen scoret åtte poeng for Asker søndag.

Julie Skorpen scoret åtte poeng for Asker søndag.

Foto: Joakim S. Enger

– Alle forventet at vi skulle tape. Vi ønsket selvfølgelig vinne, men vi visste jo hva vi skulle møte. Det var moro å se at vi klarte å holde følge en stund. Så slet vi litt i tredje periode, og vi ser jo resultatet, men jeg synes absolutt det er noe å bygge videre på, sier Selvik.

– Vi tapte mot et veldig bra lag. Men vi hadde en god forsvarskamp. Vi er mellomfornøyde, supplerer Nyegaarden.

Julie Skorpen ble Askers nest beste poengplukker søndag, med åtte poeng.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.