Skip to main content

Seier til begge Bærum-lagene

Både Bærums dame- og herrelag vant på hjemmebane søndag.

BÆRUM BASKET – BERGEN ELITE 80–38

BÆRUM BASKET – KONGSBERG MINERS 90–74

Det var Bærums-kvinnene som åpnet ballet søndag, mot Bergen Elite – laget Asker slo i går

Og selv om Bergen scoret først, ble det etter hvert ingen tvil om hvor seieren skulle havne i Nadderudhallen heller. Bodil Brokhaug utlignet til 2-2, før hun så satte en trepoenger, og sendte Bærum foran. Halvveis inn i første periode ledet Bærum 10-2, og da vi kom til første pause var stillingen 19–11.

Spesielt i andre og tredje periode var Bærum sine motstandere overlegne på resultattavlen. Den andre perioden ble vunnet 22-8, før det ble 23–5 i den neste. Til slutt vant altså Bærum med 42 poeng. 

Raziyah Farrington ble Bærums toppscorer med 21 poeng. Keelie Lamb scoret 16, mens Julie Renee McCarthy satte tolv.

Bærum er nummer to på tabellen.

Dro fra mot slutten

Under herrenes kamp var det en litt annen utvikling – her tok motstanderne, Kongsberg, innpå i andre periode, før de ledet en kort stund i den tredje. Men det endte altså med seier for Bærum.

Og det begynte bra for Bærum, selv om laget lå under 1–4 helt i åpningen. To trepoengstreff fra Stian Mjøs sendte Bærum i føringen 7–4. Med unntak av tolv sekunder, der det var 9-9, ledet Bærum resten av perioden. Til første pause var stillingen 31–20.

På det meste ledet Bærum med 15 poeng i andre periode, men som nevnt tok Kongsberg innpå her. Halvveis var stillingen 47–45.

Sjur Dyb Berg økte til 49–45 tidlig i tredje periode, men Kongsberg snudde til 49–50. Etter at Mjøs scoret på to straffekast var imidlertid Bærum tilbake i ledelsen – en ledelse de ikke ga fra seg resten av kampen. Mot slutten av perioden økte Bærum ledelsen, og før siste periode var det 74–64. Til slutt vant Bærum 90–74.

Eric Gilchrese ble Bærums toppscorer, med 22 poeng. Stian Mjøs scoret 20, mens Shane Temara satte 18. 

Bærum er nummer fire i herreligaen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.