Skip to main content

Schwethelm-show for Bærum – mens Asker må på trenerjakt

Philipp Schwethelm herjet i tredje periode for Bærum onsdag.

Philipp Schwethelm herjet i tredje periode for Bærum onsdag.

FOTO: KARL BRAANAAS

Et Philipp Schwethelm-show i tre minutter bidro stort til å sende Bærum til semifinale. I Asker vil spillende trener kutte en av delene.

ASKER ALIENS – BÆRUM BASKET 61–99

– Noen ganger trenger man bare treffe på ett skudd, som gir selvtillit og tro, og etterpå føles alt så mye enklere. Det er derfor man må forbli positiv, og bevare troen på seg selv, smiler Philipp Schwethelm i Bærum Basket.

I løpet av tre minutter og 28 sekunder i tredje periode leverte han litt av et poengshow i onsdagens andre kvartfinale mot lokalrival Asker: Tyskeren scoret 18 poeng fra fem minutter og 15 sekunder spilt av tredje periode, til det sto 8 minutter og 43 sekunder på klokken for perioden.

Et solid bidrag til at Bærum stakk ordentlig fra – og til slutt kontrollert vant også den andre kvartfinalekampen mot lokalrival Asker – etter å ha vunnet den første søndag.

Og til da hadde Schwethelm bare scoret fem poeng, i det som var tett og jevnt i første periode, og også forholdsvis tett i den andre.

– Din syke mann, hørte man fra tribunen da poengene rant inn.

– I de to første periodene bommet jeg fra overalt. Basket kalles et spill av «runs», og jeg visste at oddsen ville være på min side etter hvert. Lagkameratene trodde på meg, og det ga meg selvtillit, sier Schwethelm.

Hvorfor det plutselig satt så mye bedre utover kampen, vet han ikke.

– Hvis jeg kunne svare på det, ville jeg sannsynligvis vært den beste treneren i verden, ler den 201 centimeter høye Bærum-spilleren.

Gir seg som trener

Men det begynte altså jevnt, og forholdsvis poengfattig, onsdag. Etter første periode sto det 13–16 i Leikvollhallen.

Askers spillende trener, Stian Emil Berg, sier laget hans begynte godt.

– Vi går mye på innsiden, og tvinger Bærum til å gjøre en del feil, men vi setter ikke så mange av de straffene og lay-upene vi får ut av det. Vi scorer 13 poeng i første periode, men det burde kanskje vært 25 eller 30. Jeg synes vi spilte såpass bra, sier han.

- Vi blir litt preget av det. Vi henger med en stund, men så stikker Bærum fra.

Fremdeles kan Berg tituleres som spillende trener. Det vil han imidlertid ikke neste sesong. 30-åringen fortsetter gjerne som Asker-spiller, men vil ikke lenger trene laget.

– Jeg vet jeg kommer til å fortsette å spille neste sesong. Jeg vil også gjerne spille i Asker, men jeg vil absolutt ikke være trener. Det har vært kult, og en ny opplevelse, men man klarer ikke å gjøre begge deler like bra, sier Berg.

Stian Emil Berg i duell med Eric Gilchrese onsdag.

Stian Emil Berg i duell med Eric Gilchrese onsdag.

FOTO: KARL BRAANAAS

Før sesongen ble han presentert som spillende trener sammen med Anders Leween Stien.

– Får dere inn en ekstern, eller blir det Leween Stien?

– Det blir spennende å se. Det er en prosess rundt hvem som skal overta. Og så blir det spennende å se hvilke spillere denne treneren vil beholde, og få inn. Men alle trenere vil nok være enig i at stammen vi har av juniorer er verdt å ta vare på, og kan bygges på.

Møter sannsynligvis Frøya

Asker har nemlig hatt en tynn stall i år, og har brukt flere juniorer. Nå er det imidlertid sesongslutt for gjengen fra Leikvollhallen. Bærum, derimot, skal ut i semifinale.

Sannsynlig motstander der er seriemester Frøya. Det avklares torsdag kveld.

– Det blir gøy. Jeg føler vi er godt rustet til å møte dem. De er gode de og, men vi skal være klare. Vi har tapt en kamp siden jul, og har en god flyt. Vi har hvert fall muligheten, sier Bærums Stian Mjøs, som ble kampens toppscorer onsdag, med 27 poeng; litt mer jevnt fordelt gjennom periodene enn sin lagkamerat.

– Det var veldig mye feil og stopp i dag. Vi fikk ikke noen offensiv flyt før i tredje periode. Da drar vi litt fra. Men før den tid var dette en kjøttkamp, med mye stopp i spillet, oppsummerer han om kampen. 

Både Mjøs og Schwethelm sier selvtilliten i laget er stor.

– Og jeg føler at topp fire-fem i ligaen omtrent er på samme nivå. Vi har stor respekt for dem vi møter, og det krever mye fokus for å slå dem, sier Schwethelm.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.