Skip to main content

Sandvika har blitt Bærum – og nå er de her for å vinne gull

Josefin Winther er en av de nye spillerne i Bærum Baskets nye damesatsing. 

Foto: Even Lübeck

I vår tapte Sandvika NM-finalen etter å ha ledet med 19 poeng med fem minutter igjen. Nå sikter laget, som i år heter Bærum Basket, mot NM-gull.

– Forventningene er veldig høye. Jeg så at dette var et lag jeg kunne vinne NM-gull med. Det er det jeg er her for å gjøre.

Det sier Josefin Winther om sitt nye lag og egne ambisjoner denne sesongen. Hun var kapteinen til Gimle-laget som på ellevilt vis hentet opp en 19-poengsledelse med fem minutter til seier med tre sekunder igjen over Sandvika i NM-finalen i mars i Rykkinnhallen. Så ble bergenslaget lagt ned og Winther flyttet til Bærum for å drive med musikk og for å studere til å bli steinerskolelærer. Da fant hun også en passende klubb for sine ambisjoner i Bærum Basket, som tidligere het Sandvika.

– Det jeg har sett så langt er en veldig solid spillergruppe. Det er kjempegøy å være med. Jeg er veldig opptatt av å ha en god følelse etter at jeg drar fra trening, og her har jeg følt meg glad og lettet, inspirert og god i basket.

Ny amerikaner

Det sier Brooke Field seg enig i. Hun kan bli en attraksjon denne sesongen for dem som er glade i basket. Amerikaneren fra staten Maryland ved Baltimore har bare positive ting å si om Bærum så langt.

– Mitt førsteinntrykk er at alt her er rent, sier Field og ler, før hun fortsetter:

– Jeg er veldig glad i spillergruppen, det er en superbra gruppe å være i. Jeg skal vinne NM i år, sier hun bestemt.

Sandvika har denne sesongen blitt en del av Bærum Basket. Trener Ola Gravem Knutsen innrømmer at han aldri glemmer finaletapet for et halvt år siden for Gimle.

– Sånne tap sitter i resten av livet. Men det er også mye læring. Det er hva man får ut av det som er det viktige, ikke tapet i seg selv.

Bærum hadde opprinnelig også Natalie Zamora i stallen, men hun måtte reise hjem på grunn av en skade. Derfor har de potensielt plass til en ny amerikaner, selv om ingen for øyeblikket er klare. I tillegg er det et rimelig nytt Bærum-lag som serieåpner borte mot Høybråten på lørdag.

– Vi har mistet syv spillere fra fjoråret, og det var de syv som var mest på banen. Vi har fått syv-åtte inn, og det vil ta tid å bli samspilt og få de til å spille på den måten jeg ønsker, sier treneren som har mistet sine tre mestscorende fra i fjor til USA – Makala Roper, Severine Uggen og Maria Thoresen Myklebust.

Finale-mål

Gravem Knutsen er enig med sine spillere om at Bærum skal hevde seg i toppen av BLNO denne sesongen, men modererer seg noe med å si topp to-tre i serien. 

– Vi burde også ha en målsetting om å komme oss til en finale, det er jo derfor vi driver med dette her. Samtidig ser ligaen jevnere ut nå enn det har gjort på mange år. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.