Skip to main content

– Samspill, samspill hele veien

Shiba Haji Ahmadi er klar på hva Bærum må øve på om de skal ha noe håp om å gå til topps i sluttspillet.

Shiba Haji Ahmadi er klar på hva Bærum må øve på om de skal ha noe håp om å gå til topps i sluttspillet.

Foto: EVA GROVEN

Det er så viktig at Ahmadi gjentar det. Skal Bærum ha sjanse mot Ulriken i en eventuell sluttspillfinale må samspillet øves på. 

BÆRUM BASKET–HØYBRÅTEN 75–46 (18–12, 19–7, 15–16 og 23–11)

Shiba Haji Ahmadi (22) fra Skedsmokorset er inne i sin tredje sesong i Bærum. Søndag var hun med på å slå sin tidligere klubb Høybråten enkelt i Nadderudhallen. 

–Veldig spesielt å spille mot dem. Men det er jo bare moro, for vi er gode venner, sier Ahmadi til Budstikka etter kampen. 

Bærum hadde full kontroll på kampen fra start til slutt. Det så enkelt ut mot ligaens bunnlag selv om Julie Renee McCarthy Keelie Lamb manglet fra Bærums lag. 

– Høybråten har utviklet seg gjennom sesongen og vi mangler et par nøkkelspillere. De er rutinerte. Det var gøy å vinne, sier hun.

– Det er en forventet seier. Vi mangler et par spillere som normalt ville vært ganske sentrale. Da er det viktig at andre stepper opp. De yngste spillerne fikk veldig mye tid i dag. Sånn sett er det en god treningsarena for de. De tar ansvaret når andre er borte, sier Bærum-trener Ola Gravem Knutsen. 

Samspill blir nøkkelen

Sesongen i eliteserien i basket går mot slutten. Bærum har vært ligaens klart beste lag bak den suverene serielederen fra Bergen. De tre eneste kampene Bærum har tapt, har de tapt mot Ulriken Eagles

– Er det noe spesielt dere trener på inn mot sluttspillet for å kunne ta knekken på Ulriken?

– Samspill er nøkkelen mot Ulriken. Vi har veldig mange gode individuelle spillere. Vi må bruke det sammen og spille god basketball. Samspill, samspill hele veien, sier Ahmadi. 

Gravem Knutsen sier det blir viktig å få spillere tilbake. På grunn av korona, kyssesyke og skader har ikke laget kunnet trene optimalt de siste to månedene. Når alle er tilbake skal de jobbe med å få plass det fysiske. 

– Ulriken har et veldig sterkt lag i år. De har en veldig god bredde i troppen med tanke på kvalitet, som ingen andre har, sier treneren. Han beskriver sitt eget lag som en tropp med fem erfarne og fem juniorer. 

– Ulriken kan ha større tempo og intensitet gjennom hele kampen og er ikke like avhengige av enkeltspillere som det vi er, sier han. 

Må først komme dit

Dersom Bærum møter Ulriken i sluttspillet blir det mest sannsynlig i finalen. Etter seieren over Høybråten gjenstår kun fire kamper av grunnspillet. Med Bærums målforskjell trenger de mest sannsynlig bare en seier for å sikre andreplassen på tabellen. 

– Det er to kamper i sluttspillet før finalen, så vi skal ikke glemme det heller, advarer treneren. 

Ola Gravem Knutsen gleder seg til alle spillerne er tilbake fra skader og sykdom.

Ola Gravem Knutsen gleder seg til alle spillerne er tilbake fra skader og sykdom. 

Foto: EVA GROVEN

– Møter vi for eksempel Asker i en semifinale, har de forsterket seg med en amerikaner og de har et erfarent lag. Vi har slått de ganske greit denne sesongen, men kampene som er spilt betyr ikke noe for kampene som skal spilles, sier Gravem Knutsen som gleder seg til alle spillerne er tilbake slik at de kan trene på de detaljene de skal. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.