Skip to main content

Ofrer beinet for kongepokal

Julie Renee McCarthy (28) har aldri vunnet kongepokal før. I helgen arrangeres sluttspillet i basket for kvinner for første gang på tre år.

Julie Renee McCarthy (28) har aldri vunnet kongepokal før. I helgen arrangeres sluttspillet i basket for kvinner for første gang på tre år. 

Foto: TRINE JØDAL

Julie Renee McCarthy vet at hun antagelig ikke kan gå i neste uke. Men hun betaler gjerne det som prisen for å vinne kongepokal. 

– Jeg vet at det kan få konsekvenser i ettertid. Men den er jeg villig til å ta, sier Julie Renee McCarthy (28). 

Bærums basketstjerne forklarer at hun har betennelse i akillesscenen og hverken har trent eller spilt basket på over en måned. Sist hun trykket skikkelig til, klarte hun ikke å gå på noen dager.

– Nå som sluttspillet har vært kansellert to år på rad, akter jeg ikke la det bli avlyst på grunn av en skade, sier McCarthy. 

28-åringen begynte å spille basket som 16-åring. 

– Jeg hadde spilt håndball i alle år og skjønte ikke at det var basket som er de beste sporten, har hun tidligere fortalt. 

Jobber som ingeniør

Da hun returnerte fra fem år med college-basket i USA, sluttet hun med basket og begynte å jobbe. Men savnet etter basket ble for stort og Julie Renee begynte å spille for Bærum.

– Planen var egentlig å legge opp, men dette er så gøy. Laget er så fint og idretten er en så stor del av identiteten min. Jeg kan ikke se for meg en hverdag uten basket, sier McCarthy. 

Julie Renee McCarthy ble sesongens beste returtager i basketligaen for kvinner. Hun kom også på Allstar-laget.

Julie Renee McCarthy ble sesongens beste returtager i basketligaen for kvinner. Hun kom også på Allstar-laget. 

Foto: FOTO: Marianne Maja Stenerud

Ingeniøren jobber som seniorkonsulent i Deloitte og innrømmer at fulltidsjobb og toppbasket tar mye tid. 

– Jeg har ikke så mye fritid, eller noe særlig privatliv, humrer hun og legger til at dét er det verdt. 

Hun har ikke tatt stilling til om helgens sluttspill blir hennes siste basketkamper, men sier hun setter så stor pris på idretten at det blir en trist affære den dagen hun legger opp.

– Hele min familie er veldig involvert i basket. Kroppen har vist litt tegn på motstand, men det er ikke viljen det står på. Jeg er samtidig ikke tålmodig nok til å sitte på benken store deler av sesongen på grunn av skade.

Går for pokalen

I helgen er det Bærum, Asker og ytterligere seks lag som gjør opp om sluttspill-gullet. McCarthy og Bærum møter Tromsø og Asker møter Bergen i fredagens kvartfinaler. 

28-åringen er altså villig til å satse akillesen på gullet. 

– Jeg har aldri vunnet kongepokal før. Det står på min «bucket list». 

McCarthy har denne sesongen vært ligaens beste returtager og ble naturligvis tatt ut på Allstar-laget. 

På papiret skal Bærum være bedre enn fredagens kvartfinalemotstander, Tromsø, men McCarthy varsler at de ikke kan ta lett på oppgaven. I semifinalen er det god sjanse for at Asker og Bærum braker sammen. 

McCarthy spår at vinneren av Bærum og Asker møter Ulriken i finalen. 

– Vi er litt underdogs i år. Jeg liker å være det, sier 28-åringen, som til tross for en trøblete akilles har vært i storform når hun er på banen. 

– Personlig har jeg spilt min beste sesong i år. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.