Skip to main content

Må avlyse breddecup med 140 lag

140 lag går glipp av årets Bærum Open. Som følge av koronaviruset har Bærum Basket besluttet å avlyse turneringen.

140 lag går glipp av årets Bærum Open. Som følge av koronaviruset har Bærum Basket besluttet å avlyse turneringen. 

Foto: KNUT BJERKE

Bærum Basket avlyser årets Bærum Open. Nå taper klubben flere hundre tusen på avlysningen. 

Bærum Open har markert sesongstarten for nærmere 160 basketlag i Norge, men i år blir den årlige turneringen ikke noe av. 

– Det er selvfølgelig veldig trist, men vi kan ikke gjøre det med tanke på smittevern, konstaterer styreleder i Bærum basket Anita Holan. 

Etter planen skulle 140 lag spilt basketball i seks forskjellige haller i Bærum-området. 

– Vi ville hatt det overordnede ansvaret for smittevern under turneringen. Det er for stor risiko knyttet til hva som kan skje og konsekvensene, forklarer styrelederen. 

Økonomisk tap

Klubben skriver i et innlegg på Facebook at de vil refundere deltagerkontingenten til samtlige lag. Dette medfører et betydelig økonomisk tap for klubben. 

– Jeg går ikke ut med nøyaktig hvor mye vi taper, men det er noen hundre tusen kroner vi går glipp av, forteller Eva Salvesen i Bærum basket. 

Bærum Open er en av de største inntektskildene til klubben, sammen med sponsorinntekter og støtte fra medlemsklubbene. 

– Noe av dette regner vi med å få dekket av kompensasjonsordninger hos staten, men det dekker ikke i nærheten av det vi taper på dette arrangementet, sier Salvesen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.