Skip to main content

Jobber på dagen, spiller finalekamp på kvelden

Bærum Basket og Stian Mjøs (lyseblå drakt) er favoritter i finaleserien, mener Stian Mjøs. Bildet er fra semifinaleserien mot Frøya.

Bærum Basket og Stian Mjøs (lyseblå drakt) er favoritter i finaleserien, mener Stian Mjøs. Bildet er fra semifinaleserien mot Frøya. 

Foto: KARL BRAANAAS

Selv ikke på finaledagen i basket-NM tar Stian Mjøs (33) fri fra jobben. 

Følg finalen her fra klokken 19.00

Onsdag spilles den første kampen i best-av-fem-serien i NM-finalen i basketball mellom Gimle og Bærum Basket. Norgesmesteren blir det laget som først vinner tre kamper. 

Stian Mjøs er en av de virkelige veteranene på Bærum. Han er også den eneste spilleren på laget som er igjen fra laget som tapte NM-finalen i 2015, da Asker Aliens ble for sterke.

– Hvis vi spiller vår beste basket, tror jeg vi skal ha gode muligheter til å hente hjem NM-gullet i den serien, sier Mjøs nå.

Han er en av Norges aller beste basketballspillere. Og han er tilsynelatende en evighetsmaskin. Selv om han har rundet 33 år, står han fortsatt opp grytidlig om morgenen og er i hallen klokken 06.30 for å trene alene – fem dager i uken.

Men han tjener ikke penger på å spille basketball i Norge. Derfor må han på jobb hver dag i markedsføringsbyrået Carat i Oslo. 

Der starter han også dagen onsdag, samme dag som den første finalekampen spilles.

– Jeg kan ikke se noen grunn til at jeg skal forandre på det som jeg har gjort tidligere. Selv om det er snakk om en NM-finale, sier Stian Mjøs.

– Jeg har gjort det på samme måten i fire år, og såpass overtroisk er jeg at jeg ikke forandrer på det nå. Heldigvis er jeg stilt slik at jeg kan jobbe fra hjemmekontor. Derfor reiser jeg tidlig til Bergen onsdag, tar noen timer med jobb fra hotellet og reiser derfra ut til kampen i Gimlehallen, sier Stian Mjøs.

– Det er jo de som betaler lønnen min, og hadde jeg ikke gjort det på den måten, måtte jeg tatt ut ferie, sier Mjøs.

Kun to gull

Selv om han har vært med en årrekke, har 33-åringen fra Bærum «bare» to NM-gull. Med Asker Aliens i 2009 og Bærum Basket i 2013.

– Dessverre. Det har bare blitt med de to. Jeg kunne selvfølgelig hoppet litt rundt og valgt forskjellige klubber, men Bærum har vært klubben i mitt hjerte og jeg har valgt å bli værende der, sier han.

I 2015 tapte Stian Mjøs og Bærum Basket NM-finalen mot Asker og storebror Thomas Mjøs (bak).

I 2015 tapte Stian Mjøs og Bærum Basket NM-finalen mot Asker og storebror Thomas Mjøs (bak).

Tore Guriby

Han mener selv at koronanedstengningen har fratatt han og laget to soleklare gullmuligheter de to siste årene.

– Jeg ser i hvert fall på oss som favoritter. Vi har vært det beste formlaget etter jul og når ting klikker er vi vonde å stoppe uansett hvem vi møter.

Trøkk fra tribunen

Bæringene kommer i hvert fall til å møte motstand fra tribunen i Bergen. Gimle kommer til å ha en fullpakket hjemmearena. I spissen en gjeng med tenåringer, som ifølge Mjøs, er flinke til å skape leven.

– Det er litt synd at kampen går i Gimlehallen. Den tar bare 500 tilskuere. Men jeg forventer mange morsomme og uspiselige kommentarer fra hjemmefansen. De har en gjeng som er ganske ivrige. Det er bare morsomt og det viser at de bryr seg. Jeg lar meg ikke provosere av hva som blir sagt fra tribunen, sier Stian Mjøs.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.