Skip to main content

Heseblesende uke avgjør for Asker - fulgte serielederne til døren

Ludvig Bergh (i midten) og Asker Aliens har fått troen på en plass i sluttspillet. 

Foto: Karl Braanaas

Fire kamper på syv dager avgjør om sesongen blir en opptur eller fiasko for Asker Aliens. Mandag var de nær ved å overraske.   

ASKER ALIENS - KONGSBERG 84-93

Kommer Asker Aliens til sluttspillet har det vært en god sesong, havner de utenfor vil sesongen være en nedtur. 

– Det er en riktig beskrivelse. I sluttspillet har man muligheter. I tillegg slipper man å spille kvalifisering (for å beholde plassen i serien) etter sesongen, kommenterer Asker Aliens-kaptein Ludvig Bergh. 

I fjor reddet laget plassen i basketligaen etter kvalifiseringsspill. I år var målet topp 5 i serien. Det gikk ikke, men takket være seier mot Frøya i helgen har Asker fortsatt mulighet til å kapre en plass i sluttspillet. 

Tøft program

En heseblesende serieinnspurt mot gullvinner Kongsberg mandag, Ammerud torsdag og Fyllingen lørdag blir helt avgjørende. Asker er to poeng bak Ammerud, med en kamp mindre spilt. Bortekampen mot Ammerud torsdag blir helt avgjørende. 

– Vi har virkelig fått et håp nå. Det var veldig god stemning etter lørdagskampen. Endelig klarte vi å vinne en av de jevne kampene, sier Berg som er sterk i troen på at de skal kunne passere Ammerud på tabellen og ta den siste sluttspillplassen.  

– Fire kamper på en uke blir tøft. Vi får bite tennene sammen, jobbe hardt og håpe at vi er godt nok trent for det. 

Imponerte

Mandag spilte Asker mot Kongsberg, som før runden ledet serien med 14 poeng - og de sorte og gule imponerte igjen. Dessverre for Asker holdt det ikke helt inn denne gangen, men basketfansen kunne sitte helt ytterst på stolsetene omtrent helt til siste kast på ballen var gjort.

Med bare minuttet igjen av tredje periode sto det 67-67. Kongsberg økte imidlertid til 67-72 før den avgjørende perioden, men Asker spilte på ny godt, så det sto 78-79 så sent som seks minutter før slutt.

Kongsberg økte til 78-81 15 sekunder senere - et resultat som sto seg i over to og et halvt minutt, før ledelsen ble økt til fire poeng. Og herfra stakk serielederne sakte, men sikkert fra.

To periodeseire

Asker ledet kampen omtrent fra start og i rundt halve første periode, før Kongsberg snudde til 20-28 før de første ti minuttene var over. Gjestene økte videre tidlig i andre periode, men Asker avsluttet denne klart best - blant annet etter tre rappe trepoengere fra Eric Gilchrese - og knep innpå til det sto 46-52 halvveis.

Og i tredje periode tok Asker ytterligere innpå. Da Plaisir Nzitani Mukoko og Djo Loo Yele samlet scoret fem poeng på rad sto det 67-67 da 29 minutter var spilt. 

Kongsberg satte imidlertid fem poeng på det siste minuttet før den lille pausen før fjerde periode - og fikk ledelsen de trengte til å dra seieren i land.

Askers toppscorer ble Djo Loo Yele, med 23 poeng.

– Berg-og-dalbane

Asker har nå to kamper igjen. Berg kaller årets sesong for en berg-og-dalbane. 

– Det har vært mye opp og ned. Vi har et veldig godt mannskap, men har vært preget av skader, utestengelser og sykdom. Da har det blitt vanskelig med en høy plassering i serien, men vi vet at hvis vi kommer til sluttspillet så er vi med. 

KAMPFAKTA

Asker Aliens 84

Kongsberg Miners 93

Basketligaen menn

Perioderesultater: 20-28, 26-24, 21-20, 17-21

Asker: Carl Kevin Brunæs 3, Eric Lamont Gilchrese 21, Plaisir Nzitani Mukoko 8, Tomascz Lachowicz, Ludvig Bergh 8, Jonatan Hjelseth Mæhlum 2, Per Magnus Blichfeldt Muren, Stian Klokkeråsen, Jørgen Onarheim, Joachim Bøhn 12, Djo Loo Yele 23, Paulius Grebliunas 5

Toppscorer Kongsberg: Juan Ferrales, 26

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.