Skip to main content

Forsterker laget med sønn av visepresident i Kongo

Mathias Eckhoff og spillergruppen i Bærum Basket var gjennom koronatester før de kunne gjenoppta treningen. Han spår at flere lag vil oppleve koronasmitte.

Mathias Eckhoff og spillergruppen i Bærum Basket var gjennom koronatester før de kunne gjenoppta treningen. Han spår at flere lag vil oppleve koronasmitte. 

Foto: KARL BRAANAAS

Bærum Baskets spillergruppe har vært rammet av korona i sesongoppkjøringen. Klubben har også hentet sønnen til en tidligere visepresident i Kongo. 

BÆRUM - FYLLINGEN LØRDAG FRA KLOKKEN 18.00

Lørdag serieåpner Bærum Basket hjemme mot Fyllingen. På laget har trener Mathias Eckhoff fått forsterkningen Yannick Anzuluni (31), som han har ønsket seg i flere år. 

Mannen, som er 204 centimeter høy, er født i Kinshasa i Kongo. Han har spilt i Phoenix Hagen og Rostock Seawolves i tysk Bundesliga, i Kina og i de svenske klubbene Luleå og Djurgården. Han ble kåret til finalens mest verdifulle spiller da Luleå vant finaleserien i 2017.

Anzuluni er dessuten, ifølge Eckhoff, sønn av visepresidenten i Kongo gjennom mange år, har mastergrad i statsvitenskap og snakker syv-åtte språk. 

– At han kommer hit er tilfeldig, sier Bærum-treneren og forklarer at spillerens svenske kone skal jobbe som sykepleier i Norge. 

– De er fast bestemte på at de skal flytte permanent til Norge, forteller Eckhoff. 

Koronasmitte

Tidligere denne uken vant Asker mot Bærum i en treningskamp. Eckhoff og Bærum har hatt en spesiell sesongoppladning, fordi en av lagets spillere har vært smittet av korona. 

Treneren sier han ikke ønsker å røpe hvem, av personvernmessige årsaker. Samtlige av lagets spillere og støtteapparat ble testet for korona.

– Vi trodde alle måtte i karantene i ti dager, men slik var det ikke. Hele gjengen ble testet, alle andre var negative, forklarer Eckhoff og dermed kunne laget trene etter kort tid. 

Bærum-treneren legger til at han regner med at det kommer til å bli en svært spesiell sesong, og at flere lag kommer til å oppleve koronasmitte. 

For få

I øyeblikket har de lyseblå kun ti spillere på trening. Det er ifølge Eckhoff for få, og de ser etter ytterligere spillere – trolig en importspiller fra utlandet. 

– Ønsket er å satse på de litt yngre, men vi er for få på trening og det er ikke forsvarlig med en så smal tropp, mener Eckhoff. 

Han legger til at å hente spillere fra utlandet er en omstendelig prosess om dagen. 

Den rutinerte treneren er uansett klar på at han tror Bærum skal ha et slagkraftig lag denne sesongen.

– Å komme til sluttspill og vinne siste kampen er målet. Vi er nok ikke favoritter, men er outsidere.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.