Skip to main content

Ekte idrettsglede på basketskolen

Malene Zakariassen og Mathea Lindbråten gleder seg til basketskolen starter for henholdsvis første og andre gang.

Malene Zakariassen og Mathea Lindbråten gleder seg til basketskolen starter for henholdsvis første og andre gang. 

Foto: Håkon Meisingset Solheim

Basketskolen fyller 40 år og jubileumsåret arrangeres i Bærum.

Basketskolen ble arrangert for første gang i 1980 i Grimstad. 

Etter det har den blitt flyttet litt rundt på, før Tønsberg ble den faste basen. I 2020 skulle det egentlig være jubileum, men pandemien satt en stopper for det. 

Når de skulle arrangere basketskolen i 2021, flyttet de hele opplegget til Rykkinnhallen i Bærum – for at deltagerne skulle få mulighet til å sove hjemme.

Basketskolen gjennomføres med to forskjellige grupper som får oppfølging over fire dager. 15-åringene Fabian Engedal og Mathias Myrvang spiller på Sandvika og var også med på basketskolen i 2019. Nå gleder de seg til en ny runde.

– Jeg håper på å bli en bedre spiller. Både individuelt og i lagspill, sier Myrvang. 

Den kommende sesongen kan guttene konkurrere i norgesmesterskapet for første gang, med U16-laget til Sandvika. 

– Vi satser på å vinne NM neste år. Jeg håper at vi kan ta med oss noe herfra, forteller Engedal.

Barna deles opp i grupper som de skal spille og trene i med under basketskolen.

Barna deles opp i grupper som de skal spille og trene i med under basketskolen.

Foto: Håkon Meisingset Solheim

Store trenerprofiler

På basketskolen får barna oppfølging av noen av store navn i norsk basketball. Kenneth Webb, Pål Berg, Mathias Eckhoff og stortalentet Harald Frey er bare noen av navnene som følger opp barna. 

– Vi er veldig fornøyde med å ha så mye kompetanse blant trenerne på basketskolen, sier Dag Leween Stien, som er en av dem som står bak basketskolen. 

Det var tvillingbroren til Dag, Jan, som startet basketskolen tilbake i 1980. Da jobbet Jan i Norges Basketballforbund og forbundet holdt det gående i fire år. Men da forbundet ikke ville mer i 1984, bestemte tvillingbrødrene seg for å holde det gående for barn som elsker basketball. 

Nå kan de feire 40-årsjubileum. 

– Stien-familien fortjener all mulig ære for å ha holdt dette gående. Vi er heldige som får lov til å være med på det igjen og igjen, sier Mathias Eckhoff. 

Dette er påfyll

Han forklarer at trenerne får mye igjen for arbeidet de legger ned på basketskolen. Trenere er ofte veldig opptatt av resultater i sine klubber, noe som kan gjøre det lett å miste noe av fellesskapet. 

– Dette er ekte idrettsglede. Det høres kanskje litt politisk korrekt og svulstig ut, men det er ekstra hyggelig i år slik det har vært med korona, forklarer Eckhoff. 

Noen som gleder seg ekstra til å møte årets trenerprofiler, er 17-åringene Malene Zakariassen og Mathea Lindbråten. Jentene spiller på EB-85 (Eikeli/Bærum Basketballklubb) og trener vanligvis seks ganger i uka. 

– Det skal bli ekstra gøy å treffe Harald Frey, sier Lindbråten som også deltok på basketskolen i 2019.

– Jeg tror det blir gøy. Jeg har hørt gode ting fra Mathea, sier Zakariassen som deltar for første gang.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.