Skip to main content

Comeback da Aliens tok storseier i serieåpningen

Aksel Bolin er tilbake i Asker-drakten etter en karrierepause. Lørdag scoret han 19 poeng da Asker feide Nidaros av banen.

Foto: Joakim S. Enger

Askers nye stjernegalleri hadde få problemer med å sikre sesongens første seier lørdag. Etterpå var de likevel ikke helt fornøyde.

ASKER ALIENS – NIDAROS JETS 96–62 (26-16, 29-12, 23-25, 18-9)

For selv om det aldri var noen tvil om at poengene skulle bli igjen i Asker lørdag, og kampen til slutt ble vunnet med 33 poeng, var det ikke hæla i taket fra Asker-spillerne etter kampslutt.

– Det var helt ok. Vi spiller ganske bra forsvar til tider, men det er litt rotete offensivt. Men så spiller vi ganske bra offensivt til tider og, så det handler mer om å få kontinuitet i dette, og å spille bra gjennom en hel kamp, sier Torgrim Sommerfeldt. 

Han er en av flere stjernespillere som tidligere har spilt i Asker og som er hentet tilbake før denne sesongen. Også Aksel Bolin, Joshua Hart og Stian Emil Berg er tilbake fra gjengen som gvant de 23 første kampene i seriespillet i 2018, og sikret gullet der, men røk i sluttspillfinalen mot Kongsberg. I år nevnes Asker på eliteseriens egne nettsider som en av to klare gullkandidater.

– Frister alltid

Nevnte Bolin er tilbake etter en sesong pause. Det var ryktet før kampstart lørdag – han spilte blant annet treningskamp mot Bærum tirsdag – men usikkert om han ville bli med videre så sent som tidligere denne uken.

– Lysten har alltid vært der til å spille, men det er tidkrevende, og man vil jo være best når man først spiller og legger tid i det. Det er alltid gøy å spille med gutta mine, som for to år siden, da vi tapte for Kongsberg i sluttspillfinalen. Vi har litt å revansjere, sier Bolin som forklaring på comebacket.

Han var, som Sommerfeldt, middels fornøyd med kampen.

– Vi vinner som vi bør, men det er mye å endre på, og mye vi skal bli bedre på i løpet av sesongen. Det starter litt middels, men det kom seg, sier Bolin.

Sommerfeldt minner om at det var første kamp for sesongen.

– Vi har ikke trent veldig mye sammen som lag. Vi har litt hallproblematikk, og litt skader. Det var å forventet at vi ikke var på topp i dag, men det var en hel tok kamp, sier Sommerfeldt.

Tidlig i ledelsen

Hjemme mot Nidaros Jets var det imidlertid aldri noen tvil om hvor seieren skulle havne – etter at Joshua Hart scoret kampens første poeng, økte Aliens fort ledelsen til 8–0. 

Nidaros reduserte ledelsen noe, men poeng fra de ovennevnte returnerte profilene, i tillegg til Anders Leween Stien og Ludvig Bergh sørget for at Asker i resten av perioden, stort sett, holdt seg syv poeng foran gjestene fra Trondheim.

Da Haakon Hellebust på lekkert vis satte både poeng i spill og straffekast, ledet Asker 26–16 etter kampens første ti minutter.

Utilnærmelig ledelse

Og Hellebust fortsatte å banke inn poeng rett etter periodepausen, og økte ledelsen fort til 33–16. Og sakte, men sikkert dro Asker mer og mer fra. For der Nidaros sikret sitt femte poeng rett før periodens første fem minutter var gått, scoret Asker 16, til 42–21. 

Denne avstanden holdt seg lenge – men en lekker trepoenger fra Berg minuttet før pause, etterfulgt av nye fire Asker-poeng sørget for utilnærmelige 55–28 halvveis.

Torgrim Sommerfeldt er tilbake i Asker-drakten.

Foto: Joakim S. Enger

Gjestene scoret tredje periodes første poeng, men Sommerfeldt svarte med to fine trepoengstreff og sørget for at Asker igjen økte ledelsen. Og selv om Nidaros var med på notene i større grad i den tredje perioden, var aldri Asker truet. 

Halvannet minutt før tredje periode var over scoret Bolin samtidig som han vant et straffekast, og sørget for at hjemmelaget var foran med 29 poeng. Nidaros reduserte to ganger, men Asker hadde en komfortabel ledelse da de siste ti minuttene gjensto – med 78–53.

30 poeng

Det hadde vært nære lenge, men fire minutter og to sekunder ut i siste periode var Asker foran med 30 poeng, da Paulius Grebliunas scoret for vertene. 

Og i sluttminuttene skulle ledelsen bare utøke. Ludvig Berghs fine trepoenger tre minutter før full tid sendte Asker foran med 94–59.

Hart økte ledelsen med to poeng – som ble Askers siste i kampen. Nidaros knep noe inn mot slutten, men Askers vant til slutt komfortabelt 96–62.

Askers toppscorer ble Aksel Bolin, med 19 poeng.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.