Skip to main content

Bodil og Sofia er mor og datter. Og lagkamerater

Mor og datter, Bodil Brokhaug og Sofia Brokhaug Koch, spiller begge på Bærums kvinnelag i år – og stortrives med å spille sammen.

Mor og datter, Bodil Brokhaug og Sofia Brokhaug Koch, spiller begge på Bærums kvinnelag i år – og stortrives med å spille sammen.

Foto: TRINE JØDAL

– Det er litt utfordrende, ler Bodil Brokhaug (46) om å spille med datteren Sofia Brokhaug Koch (16).

ASKER ALIENS – BÆRUM BASKET 54–97

ASKER ALIENS – TROMSØ STORM 84–79

Og både mor og datter var en del av Bærum-troppen som slo Asker 97–54.

– Det er litt utfordrende å spille sammen innimellom, med tanke på masing og det å legge igjen smådiskusjoner hjemme når man skal på trening. Men det er hyggelig altså, det er det. Jeg har vært treneren hennes i noen år, og at vi nå kan spille sammen er kjempefint, smiler Bodil Brokhaug bredt etter seieren mot Bærum, mens hun kaster et blikk på sin 16 år gamle datter.

46-åringen har spilt basket i «alle år». I fjor spilte hun både for Asker i øverste divisjon og Sandvika i første divisjon. Hun har fortsatt med sistnevnte i år, men på øverste nivå ble det en overgang til Bærum. Og der spiller hun altså nå sammen med Sofia.

– Jeg synes det er veldig hyggelig. Det er spesielt å ha en i familien som jeg spiller med, samtidig som det er en trygghet å ha en person på laget som kjenner meg godt. Og det er alltid fint å ha en som kan kjøre meg til trening, ler Sofia.

Hun var ikke på banen søndag, men har fått mye spilletid ellers i sesongen. Og hun stortrives på lag med sin mor, som hun er klar på at er, og har vært, en inspirasjon.

– Absolutt. Og når man sender noen kule pasninger til hverandre kjenner man at det er ekstra gøy, sier Sofia.

– Den beste treningen

Det blir mye basketprat rundt middagsbordet, det gjør det. Bodil ler når hun forteller at de andre kanskje blir litt lei. Men det er lite klaging på hverandre da, og mer generell prat om kamper og basket.

– Men hva driver deg Bodil? 

– Det er den beste formen for trening som er. Å leke og ha det gøy, holde på med ball og være en del av et lag. Det er sosialt i tillegg til at man trener. Og så er det utrolig hyggelig at man får lov til å være med selv om man begynner å bli godt voksen.

Man kunne tro det – med en basketfrelst mor – aldri var aktuelt med annet enn basket for Sofia, men hun forteller at hun har spilt både håndball og fotball. Det ble imidlertid tidlig klart at det var basket hun ville spille. 

– Jeg har alltid vært med i hallen, og har sett mange, mange kamper. Men jeg kom inn i basketen da en venninne av meg spurte om jeg ville være med på trening. Det var ikke mamma som fikk meg med første gang, men etter det har hun jo vært treneren min og vært veldig involvert, ler Sofia.

– Ikke fornøyd

Søndag slo altså Bærum naborival Asker i Vollenhallen. Vertene gikk opp i 5-4-ledelse etter en fin trepoenger fra Kristine Valberg Nyegaarden etter halvannet minutt, men etter at Lea Heiene Tveteraas gjorde 5–7 og så Shiba Haji Ahmadi 7–9 så ikke Bærum seg tilbake. Blåtrøyene ledet resten av kampen.

Første periode vant Bærum 26-13, mens det sto 27–54 halvveis. 

 – Det glapp litt, og vi er ikke veldig fornøyde med hvordan vi spilte. Bærum var gode, det skal de ha, men vi trodde vi skulle være nærmere enn dette, sier Asker-trener Jan Henrik Nyegaarden etter kampen.

– Forsvarsspillet vårt blir for svakt. Vi er avhengige av å få satt det, da har vi en tendens til å spille bedre i angrep også. Mot Bærum kom vi akkurat litt for sent, og lot dem få litt mange åpne skudd. De er så gode at de treffer på de skuddene.

Bærums Raziyah Farrington ble toppscorer med 26 poeng, mens Karianne Øysted Sørbye scoret flest for Asker, med 13.

Raziyah Farrington (t.h.) ble toppscorer i lokaloppgjøret søndag. Her i duell med Askers Kristine Valberg Nyegaarden.

Raziyah Farrington (t.h.) ble toppscorer i lokaloppgjøret søndag. Her i duell med Askers Kristine Valberg Nyegaarden.

Foto: TRINE JØDAL

Asker-herrene vant

Det ble stor spenning da herrene møtte Tromsø Storm i Vollenhallen søndag. Etter at Asker vant de to første periodene, slo nemlig gjestene fra Nord-Norge tilbake. 

Fem sekunder før slutt ledet Tromsø 69–67 – men i siste sekund fikk Asker straffekast. Stian Emil Berg satte to av disse, og sørget for ekstraomganger.

Her var Asker det beste laget – og til slutt vant Aliens 84–79.

Aksel Bolin ble Askers toppscorer med 25 poeng.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.