Skip to main content

Basketklubb steiler over nytt gulv i Leikvollhallen

– Basketball spilles ikke på noe annet enn parkett, sier styreleder og landslagsspiller i Asker Aliens. Stian Emil Berg (til venstre) sier spillere styrer unna klubber om de ikke spiller på parkettunderlag, og tror annet type gulv i Leikvollhallen vil ødelegge for Asker som eliteklubb.

– Basketball spilles ikke på noe annet enn parkett, sier styreleder og landslagsspiller i Asker Aliens. Stian Emil Berg (til venstre) sier spillere styrer unna klubber om de ikke spiller på parkettunderlag, og tror annet type gulv i Leikvollhallen vil ødelegge for Asker som eliteklubb. 

Foto: KARL BRAANAAS

Asker Aliens er fortvilte og mener Asker kommune legger et gulv i Leikvollhallen som gir økt risiko for skader og kan ødelegge for Aliens som eliteklubb.

– Vi har kjempeutfordring med Leikvollhallen, sier styreleder i Asker Aliens, Monica Kaasa. 

Før sommeren bestemte Asker kommune at de skulle bytte gulvet i Leikvollhallen, som betød at en av Norges største basketballklubber og de andre brukerne måtte trene andre steder. 

Det nye gulvet skulle ifølge Kaasa være klart til bruk 17. august. Klubben har nå fått beskjed om at det først er klart i uke 41 (5. oktober). 

– Vi har mistet treningstid fra klokken 16 til 22 fire dager i uken. Nå må vi leie hall for ganske mange tusen kroner på Norges idrettshøgskole for å kunne tilby treningstid, sier hun. 

Kaasa sier dialogen med kommunen har vært god, men at frustrasjonen er stor på grunn av forsinkelsene. 

– Det er ikke andre steder som er tilgjengelig for oss. Og dette kommer på toppen av korona og at mange allerede har vært utestengt fra idrett lenge, sier Kaasa – og forteller at det ikke er det eneste klubben er fortvilte over.

Ramaskrik

I forbindelse med at Leikvollhallen utvides med flaten som kalles Leikvoll C, har det vært en omfattende prosess hvor blant annet idrettslagene har vært involvert. Det legges et såkalt kombielastisk gulv i den nye hallflaten. 

I Leikvoll A og B er det parkett. Når dette gulvet i Leikvoll A og B nå byttes, blir det lagt kombielastisk gulv også her. Det har ifølge Kaasa idrettslagene ikke vært involvert i. 

– Det har ført til ramaskrik. De fjerner parkett fra alle idrettshaller, som gjør at vi ikke har gulv som ivaretar spillerne våre. Vi er veldig redde for at det blir veldig mye større skadeandel i idretten. 

– Man spiller ikke basket på noe annet enn parkett, sier Kaasa, og legger til at Asker må ha parkett om de skal tilby rullestolbasket.

– Får vi kombielastisk gulv på alle arealer, kan vi aldri tilby rullestolbasket. Jeg tror ikke vi vil kunne tilby basket på elitenivå heller, sier Kaasa.

Hun forklarer det med at spillerne velger bort klubber fordi kroppene deres ikke tåler påkjenningen av å spille på kombielastisk gulv fire dager i uken.

Færre velger Asker

Landslagsspiller Stian Emil Berg bekrefter det Kaasa sier. Han meldte overgang etter forrige sesong fra Bærum til Asker Aliens. Da visste han ingenting om at gulvet han skal spille på byttes fra parkett til kombielastisk.

– Da jeg fikk vite det, var jeg ikke så fornøyd. 

Han innrømmer at han ikke er sikker på at han ville valgt Asker Aliens om han visste gulvet ble annerledes. 

– Spillere prøver alltid å styre unna et sånt gulv. Basket spilles ikke på annet enn parkett, unntatt noen steder enn i Norge. 

Berg nevner skader og slitasje, og sier man kjenner forskjellen på underlaget godt på kroppen. 

– Det kommer til å føre til at færre velger Asker, tror han. 

Nå håper Berg Asker kommune vil gjøre om og legge parkett i den nye hallen – Leikvoll C. 

– Med parkett kan det bli en veldig fin flate. 

Tar ekstra runde

Tjenesteleder for idrett og friluft i Asker kommune, Bente Flygind, sier det er slitasje og sprekkdannelser som gjør at gulvet i Leikvoll A og B nå skiftes – og at de bestemte seg for å skifte det ut i forbindelse med byggingen av ny hall.

– Dessverre har det blitt forsinkelser fra leverandøren. Det var ingen ønsket situasjon med utsettelse, sier Flygind.

Hun mener det har vært en god prosess og at brukerne har vært involvert i valget av underlag i den nye Leikvollhallen C. Flygind legger til at utskiftningen av Leikvoll A og B også har kommet inn under dette, og at kommunen først nå er kjent med at basketen er sterkt imot at det ikke blir parkett i noen av hallflatene i Leikvollhallene.

Hun sier også at det ikke er mulig å gjøre endringer i Leikvoll A og B nå, og at det gulvet skal være klart i løpet av uke 40.

– Vi tar en ekstra runde med prosjektleder i Leikvoll C, entreprenør og brukere for å vurdere muligheten for å endre valg av dekke og eventuelt konsekvenser av dette, kommenterer Flygind.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.