Skip to main content

Bærums-seier til tross: – Vi gjør litt for mange dumme ting

Bærum tok første stikk mot Centrum Tigers i Nadderudhallen. Kampen endte 91–75 i favør bæringene. 

Foto: EVA GROVEN

Det ble en solid seier til Bærum basket, men etter kampen var ikke trener Mathias Eckhoff helt fornøyd med lagets innsats.

Bærum basket – Centrum Tigers: 91–75 (24-18, 23-25, 21-11, 23-21)

Ledet an av Stian Mjøs og Torgrim Sommerfeldt, løp Bærum ifra sluttspillmotstanderen Centrum Tigers. Dermed fikk Bærum en ypperlig start på serien. 

Mot slutten av kampen kunne trener Mathias Eckhoff til og med gi litt spilletid til juniorlaget sitt. 

– Det var en god test for oss. Jeg liker at vi blir testet og får en utfordring, og det får vi i dag. Jeg synes gutta responderer modent. Etter hvert som kampen varer, ser vi at det blir et gap der. Mot slutten er vi oppe i en 25–30 poengs ledelse, da kan vi ta foten av gasspedalen, forteller Bærum-treneren.

Han var ikke helt fornøyd med kampen fra sitt lag.

– Jeg synes vi gjør litt for mange dumme ting. Vi kaster bort ballen og det er klønete å bli slått på innsats på banen, mener Eckhoff. 

Jevnspilt førsteomgang

Det var jevnt mellom de to lagene i starten av kampen. Mot slutten av perioden så det ut som at Bærum var i ferd med å dra litt ifra Centrum Tigers og ledet med seks poeng ved periodeslutt. 

Men Oslo-laget ville det annerledes. Sakte, men sikkert spiste de seg inn på Bærums forsprang og ved midten av andre periode var det kun ett poeng som skilte lagene.

Bæringene klarte å dra litt ifra Centrum mot slutten av omgangen, og ledet an av Stian Mjøs gikk Bærum til pause med en firepoengsledelse, 47–43.

– Det var helt tydelig at vi ikke var skikkelig oppe i turtall på starten av kampen, sier Eckhoff. 

Mjøs, som forrige helg ble pappa, viste at babyeffekten også gjelder i Nadderudhallen. Han ledet alle spillere på banen med 15 poeng, på 60 prosents skyting fra utenfor trepoengslinjen.

Hederspris i pausen

I pausen ble den en helt spesiell hedersmarkering fra basketforbundet. Kassereren hos Bærum basket og Sandvika basket, Eva Salvesen, mottok Norges basketballforbunds hederstegn – den største hedersprisen man kan oppnå i norsk basketball. 

Bakgrunnen for tildelingen er i stor grad hennes frivillige engasjement i Bærums-basketen – både i Sandvika og Bærum basket, samt hennes bidrag til Norges nasjonale basketsatsning.

– Eva har alltid vært godt synlig i norsk basket. I en av våre mest krevende økonomiske tider, var det Eva som klarte å sette hode og hale på den økonomiske planen vi fikk vedtatt, og loset oss trygt gjennom en av våre mest kritiske faser, fortalte presidenten i basketballforbundet, Jan Hendrik Parmann.

Andre omgang

Bærum fikk opp dampen i andreomgangen av kampen. Etter en jevn start på tredje periode, så bæringene seg ikke tilbake. To minutter ut i fjerde periode ledet blåtrøyene med tyve poeng over Centrum. Mye takket være spektakulære angrep fra lagets store stjerne Stian Mjøs.

Den nybakte faren ga seg ikke før han hadde scoret 28 poeng.

– Det er fint å ha han tilbake igjen, han er en flink spiller og viktig for oss, konstaterer Eckhoff. 

Slik var kampen

Med 1:27 igjen å spille har Bærum satt inn juniorlaget sitt. Mathias Eckhoff gir unggutta noen minutter på tampen her. 

Dette har Bærum god kontroll på. Leder med 23 poeng med fire minutter igjen av kampen. Dette tyder på en god start for Bærum i årets sluttspill. Mjøs byttes ut til stående ovasjoner. 

Mjøs med nok en trepoenger! For en spiller! 28 poeng til den lille magikeren.

Mjøs-showet fortsetter i fjerde periode. Først en trepoenger som sklir gjennom nettmaskene, får han elegant danser seg forbi Centrum-forsvarerne for to poeng. 75-54, dette er avgjort. 25 poeng til den nybakte faren.

Tredje periode

En spektakulær buzzerbeater av Stian Mjøs. Spinner gjennom forsvaret til Centrum får han enkelt legger ballen i kurven, rett før hornet går for periodeslutt. Det er det ikke mange på gulvet som klarer å gjøre etter han!

11 poengs ledelse til Bærum! Torgrim Sommerfeldt setter en trepoenger fra hjørnet. Bærum har virkelig skrudd opp intensiteten på forsvarssiden, og det fører til gode angrepsmuligheter. 

Men Bærum svarer og rykker ifra Oslo-laget nå. Drøyt fire minutter inn i perioden har bæringene økt ledelsen fra to poeng, til åtte. Er det nå toget forlater perrongen for Centrum?

Kampen er i gang igjen og Centrum åpner scoringsballet med en topoenger, dermed er det kun en topoengs ledelse til Bærum. 

Andre periode

Lagene går til pause med fire poengs ledelse til Bærum, 47–43. 

Med tre minutter igjen av andre periode leder Bærum kun med tre poeng over Centrum. 

Men Mjøs kjører show i Nadderudhallen! Først senker han en trepoenger, deretter er 30-åringen rett tilbake i forsvar, stjeler ballen og løper rett til kurven for to enkle poeng. 35–31 i favør Bærum. 

Centrum har fått en pangåpning på kampens andre periode. Fra å ligge seks poeng bak Bærum har de nå kappet forspranget til ett poeng. Aiai! Dette var ikke det Bærum hadde håpet på før kampstart!

Første periode

Etter en jevn start på kampen har Bærum fått et lite forsprang inn i pausen. 24–18 er stillingen etter første periode. Spesielt Sjur Dyb Berg har markert seg på begge ender av gulvet, men Stian Mjøs er ikke så halvdårlig han heller, med åtte poeng på åtte minutter spilletid. 

Sjur Dyb Berg har hatt litt av en start på kampen. Har til tider gjort som han vil i angrep og scoret syv poeng. Han blir i tillegg belønnet med et straffekast på den siste topoengeren hans. Der gjør han ingen feil, og er den mestscorende så langt i kampen. 19–13 til Bærum etter syv minutter. 

De første fire minuttene har vært jevnspilt. Centrum går for mye trepoengere, mens Bærum tar seg god tid i angrep. Bærums Sjur Dyb Berg har allerede fire poeng og Bærum leder 10–9. 

Den nybakte faren Stian Mjøs åpner scoringsboken i kampen og noterer seg for en trepoenger tidlig i kampens åpningsminutt. 

Før kampen

Bærum Basket blir tildelt sine sølvmedaljer fra årets grunnspill i BLNO før kampstart.

En solid seier over Nidaros førte til at Bærum sikret andreplassen i BLNO-ligaen. Dermed møter de Centrum i første sluttspillrunde. Bærum er regnet som store favoritter før kampen mot Oslo-laget, som endte på syvendeplass i ligaen. 

Så langt i år har de to lagene møttes tre ganger, og samtlige oppgjør har endt med seier til Bærums-guttene. 

Forrige gang lagene møttes, for én uke siden, endte det med en 100–87 seier i favør Bærum. En kamp hvor Bærum lenge var overlegne og virket som trygge seierherrer tidlig i kampen, men Centrum scoret 19 av 20 poeng og var kun ett poeng bak til pause. Bærum klarte til slutt å trygge seieren. 

Bærums store stjerne, Stian Mjøs, er tilbake etter å ha gått glipp av kampen mot Nidaros på grunn av fødsel. Natt til søndag fikk 30-åringen sitt første barn, og er klar til dyst i dag. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.