Skip to main content

Bærum vil gå hele veien

Sjur Dyb Berg (22) noterte seg for 9 poeng da Bærum Basket slo Centrum Tigers 91–75 i den første kvartfinalekampen.

Sjur Dyb Berg (22) noterte seg for 9 poeng da Bærum Basket slo Centrum Tigers 91–75 i den første kvartfinalekampen. 

Foto: EVA GROVEN

Bærum fikk en solid start på årets sluttspill, men trener Mathias Eckhoff sikter langt høyere enn kun seier i første runde. 

Følg Centrum - Bærum her fra klokken 16.00

Årets sluttspill i BLNO startet forrykende for Bærum basket, som slo Centrum Tigers i Nadderudhallen, 91–75. 

Trener Mathias Eckhoff ser lyst på både sluttspillmotstanderen i første runde. 

– Målet er absolutt å avslutte denne sluttspillserien i neste kamp, sier Eckhoff. 

Enkleste sluttspillvei

Ambisjonene til Eckhoff stopper ikke der. Bærum avsluttet sesongen med en sterk 2.-plass i BLNO, det betyr at de slipper å møte seriemester, Kongsberg Miners, før en eventuell finale. I tillegg unngår blåtrøyene å møte et av Basket-Norges store formlag, Gimle. 

– Vi slo Gimle sist, men det er klart de er tøffe. Sånn sett er det en veldig grei side, men skal du vinne til slutt så må du vinne alle kamper uansett, forteller Eckhoff. 

Før han føyer til: 

– Men vi skal ha gode muligheter. 

Bærum tok første stikk mot Centrum i best av tre-serien mot Oslo-laget. Dersom Bærum vinner en av de to neste kampene mot dem, vil de enten møte Fyllingen eller Tromsø i en semifinale. 

– Det er for så vidt en ideell side for oss å havne på, men nå må vi ikke selge skinnet før bjørnen er skutt, selv om vi har satt oss i en god posisjon, sier Stian Mjøs. 

– Både Fyllingen og Tromsø er to lag som skal matche oss veldig godt. Så får vi se hvem vi møter i en finale, fortsetter han. 

Mål om å trone øverst

Kongsberg Miners var det suverent beste laget i årets grunnserie, med kun ett tap gjennom hele sesongen. Bærum var over 14 poeng bak seriemesterne. 

Poengforskjellen er ikke noe hinder for Eckhoffs ambisjoner. 

– Det å vinne årets siste kamp er målet, definitivt. Det er det vi motiverer oss for, konstaterer han. 

Mjøs tror også Bærum skal ha gode sjanser på tittelen i år. 

– Vi er på en oppadgående kurve nå. Vi har blitt mye jevnere enn det vi var tidligere i sesongen. Vi hadde perioder hvor vi var skikkelig dårlige, nå har vi fått slutt på det problemet. Vi spiller også mye bedre forsvar, så jeg har troen på at dette blir vårt år, forteller Mjøs.

Mjøs-show i første kamp

Til gårsdagens kamp var Bærums store stjerne tilbake fra fødestuen på Ullevål sykehus. Mjøs noterte seg like så greit for 28 poeng, i det som til slutt ble en solid seier til Bærum-laget. 

– Jeg har hatt litt abstinenser i det siste, så det var godt å komme i gang igjen. Jeg kjente at beina var litt tunge utover i kampen, men skuddene satt bra i dag. Nå må det bare fortsette med det, sier skarpskytteren. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.