Skip to main content

Bærum vant lokaloppgjøret: – Vi begynner å finne formen

Joshua Hart setter to poeng for Asker mot Bærum lørdag. Men, det var Bærum som til slutt trakk det lengste strået.

Joshua Hart setter to poeng for Asker mot Bærum lørdag. Men, det var Bærum som til slutt trakk det lengste strået.

Foto: Joakim S. Enger

Bærum Basket har funnet storformen inn mot sluttspillet. Lørdag ble det seier i lokaloppgjøret, mot et Asker med mange fravær – men der unggutter tar steg.

ASKER ALIENS – BÆRUM BASKET 64–99

– Vi har møtt mange lag som har vært litt reduserte med tanke på full spillertropp, men når vi har fullt mannskap begynner det å klikke ganske bra. Da beveger ballen seg og vi scorer mange poeng. Vi begynner å finne formen, sier Stian Mjøs.

Bærum-kapteinen satte 26 poeng i bortekampen mot Asker lørdag – i det som var Bærums sjette strake seier. Ikke siden bortekampen mot Frøya 16. januar har Bærum sett motstanderne juble for seier. Gjengen fra Nadderudhallen ligger på fjerdeplass, med to kamper igjen å spille.

– Vi trenger å få med oss flyten inn mot sluttspillet, så vi tar det vi kan få, rett og slett. Vi må bygge på dette, sier Mjøs.

– Dere er i god form. Hva kan man forvente fra dere i sluttspillet?

– Vi skal prøve å vinne siste kampen. Da vinner vi jo hele greien. Det er målet, smiler Bærums nummer elleve.

Stian Mjøs scoret 26 poeng lørdag.–Når vi har fullt mannskap begynner det å klikke ganske bra, sier han.

Stian Mjøs scoret 26 poeng lørdag.–Når vi har fullt mannskap begynner det å klikke ganske bra, sier han.

Foto: Joakim S. Enger

– Blir straffet

Mot Asker var han altså igjen fremtredende. Og Bærum hadde etter hvert en komfortabel ledelse mot et Asker-lag som kun hadde åtte spillere tilgjengelig.

– Og det er tøft, vi spiller med åtte stykker i tredje eller fjerde kamp på rad. Da blir man straffet, og det er uavhengig om det er åtte NBA-spillere eller juniorer som spiller, sier Askers spillende trener Stian Emil Berg. 

Asker slo Bærum i sesongens første kamp lagene mellom, i november. Blant dem som var på banen da, men ikke lørdag, finner vi blant andre Haakon Hellebust, Anders Leween Stien, Miilah Kombat og Aksel Bolin.

Berg kaller tiden frem mot sluttspillet en transportetappe, og sier man får se om spillere kommer tilbake til sluttspillet.

– Mot Bærum får juniorspillere mye spilletid, de kommer ikke til å få noen overraskelse når det er viktige kamper. Nå har de spilt en del. Vi trenger bredde hvis vi har noe å gjøre i et sluttspill. Og så får vi jo løpt litt, og kommer i form, smiler Berg.

– Takknemlig

En av dem som har fått masse spilletid denne sesongen, er Eldar Hjertø Alagic. Forrige runde, mot Kongsberg, herjet 17-åringen og scoret 25 poeng. Lørdag ble det tre, men unggutten gjorde en god kamp.

– Jeg har en annen rolle her enn på yngre lag. Jeg står mye og skyter, og det er det jeg har fått beskjed om. I G19 er jeg kanskje mer sentral, men jeg liker denne rollen. Det fungerer med spillestilen min, sier Alagic, som fyller 18 i oktober.

17-åringen Eldar Hjertø Alagic har fått masse spilletid denne sesongen.

17-åringen Eldar Hjertø Alagic har fått masse spilletid denne sesongen.

Foto: Joakim S. Enger

Oliver Bergstad og Brage Brustad er på samme alder som Alagic. Håkon Spiten er to år eldre. Alle hadde mer enn 15 minutters aktiv spilletid mot Bærum.

– Vi har fått mye tillit. Jeg er takknemlig. Det er ikke så mye mer å si, sier Alagic.

Berg skryter av ungguttene.

– De har levert kjempebra. Det har vært en positiv overraskelse. Det er en uredd gjeng, som har tatt sjansene de får. Det blir noen kamper som dette, men de gir alt, og det er alt vi kan be om, sier han.

Dro fra

Det ble altså en forholdsvis stor seier for Bærum lørdag. Roy Emeka Lindland Nwachukwu scoret kampens første poeng, men Mjøs sørget for Bærum-ledelse med en trepoenger. Asker holdt godt følge til det sto 14–16 i Leikvollhallen, men etter dette stakk Bærum mer og mer fra. Etter første periode sto det 16-25, mens det var 30–48 halvveis. 

– Vi får ekstremt mange åpne skudd, men vi er ikke spesielt treffsikre fra distanse. Samtidig leder vi med 30 poeng ganske tidlig, og da er det litt vanskelig å holde koken oppe. Men alt i alt gjør vi en grei kamp, sier Mjøs.

Kampfakta

Asker Aliens 64

Bærum Basket 99

Basket, eliteserien, menn

Perioderesultater: 16-25, 14-23, 18-29, 16–22

Asker: Joshua Hart 14, Håkon Blekeli Spiten 3, Stian Emil Berg 9, Brage Gleditsch Brustad 3, Eldar Hjertø Alagic 3, Petar Kutlesic 8, Oliver Bergstad 11, Roy Emeka Lindland Nwachukwu 13

Bærum: Eric Lamont Gilchrese 3, Benjamin Alknes Cox 6, Plaisir Nzitani Mukoko 5, Ludvig Bergh 7, Stian Mjøs 26, Emil Balthasar Grosse 2, Tobias Olberg 4, Philipp Martin Schwethelm 12, Håkon Sindre Risenfald Lund, Sjur Dyb Berg 17, Shane Temara 17

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.