Skip to main content

Bærum vant i seriepremieren: – Ingen god kamp av oss

Sjur Dyb Berg og Bærum vant seriepremieren i Nadderudhallen.

Foto: Trine Jødal

De var ikke helt fornøyde med eget spill, men Bærum Basket tok etter hvert begge poengene i seriespillet mot Gimle lørdag.

BÆRUM BASKET – GIMLE 87–77 (14-19, 31-21, 20-26, 22-11)

– Dette var rotete, og typisk første kamp for sesongen, smiler Bærum-trener Mathias Eckhoff lett. 

Laget hans vant nemlig, etter mye spenning, seriepremieren mot Gimle lørdag, etter en kamp som bølget frem og tilbake, og sto på vippen på 74–74 fem minutter før kampslutt. 

Men Bærum trakk altså det lengste strået, og dermed fikk de lyseblå fra Nadderudhallen revansje for semifinaletapet fra sluttspillet forrige sesong, som kom mot nettopp Gimle. 

Eckhoff sier han er fornøyd med seieren, men ikke med alt som skjedde på banen.

– Vi spiller sløvt i forsvar, og dårlig angrepsspill. Vi har jo ikke definert hvem som skal gjøre hva, men jeg er skuffet over at vi ikke er mer «stilt inn» på deres spillere. At en spiller scorer 32 poeng på oss, det er kritisk. Men det er sånn det er, sier han.

Under etter første periode

Ett minutt og 59 sekunder ut i første periode scoret Alex Dakin kampens første poeng, og sendte Bærum foran med 3-0, før debutant Sjur Dyb Berg økte til 5–0 halvminuttet etter.

Men Gimle kom tilbake, og drøyt halvveis i perioden var gjestene fra Bergen foran med 10–9. 

38 sekunder før periodeslutt var stillingen 12-19, og ved første pause sto det 14–19.

Bærum snudde

I andre periode skulle det begynne bedre for Bærum. 

Stian Mjøs satte fem poeng for Bærum i løpet av periodens første minutt, mens Gimle kun satte to. Da Dyb Berg vant en retur og satte ballen i kurven et snaut minutt senere, sto det 21–21 – og Alex Dakin satte 23–21 halvminuttet senere.

Bærum var flere ganger seks poeng foran i denne perioden – 27-21, 30-24, 32–26 og 34–28. Men etter sistnevnte ledelse kom Gimle tilbake, og tre minutter før periodeslutt ledet plutselig gjestene 35–34.

Bærum tok seg dog sammen, og takket være en trepoenger fra Torgrim Sommerfeldt akkurat idet periodens ti minutter var over, ledet Bærum 45–40 midtveis.

– Vi spilte litt dårlig til å begynne med. Men all ære til Gimle, de spilte bra. De greier å trekke oss ut på gulvet og gjøre det vanskelig for oss, sier Dyb Berg.

– Men etter pausen kom det seg, forsvaret tok seg opp litt, og etter et par bra skudd fra Stian (Mjøs) så dro vi det i land, fortsetter han.

Stian Mjøs ble Bærums toppscorer med 26 poeng.

Foto: Trine Jødal

… Men Gimle snudde tilbake

Den tredje perioden begynte også bra for Bærum, som sakte, men sikkert økte ledelsen til 59–48. 

Gimle begjærte time out, og responderte med å sette de neste 10 poengene. Bærum holdt imidlertid ledelsen lenge – helt til fem sekunder før periodeslutt, da Jørgen Odfjell satte en trepoenger og sendte bergenserne foran.

Dermed ledet Gimle 66-65, og det var duket for en spennende sisteperiode.

Avgjorde

Den siste perioden startet med at Stian Emil Berg sendte Bærum foran, mens Gimle responderte. Så snudde Gimle, men Berg responderte. Fem minutter før kampslutt var stillingen 74–74.

Men så skulle avgjørelsen falle. Gaute Haugen og Stian Mjøs traff hver sin trepoenger, og Pascal Evans økte til 82–74 drøyt tre minutter før slutt.

Bærum kunne dra i land seieren, og kunne juble for poengene, om enn ikke alt av spillet.

– Det er alltid litt sånn i første kamp, man må lære å kjenne hverandre i kampsituasjoner. Så, etter at vi kommer i gang, så tror jeg dette blir veldig bra, smiler Berg.

Stian Mjøs ble Bærums toppscorer med 26 poeng.

Kampfakta

Bærum Basket 87

Gimle 77

Basket, eliteserien, menn

Perioderesultater: 14-19, 31-21, 20-26, 22-11

Bærum: Torgrim Sommerfeldt 7,  Alex Dakin 5, Gaute Haugen 12, Stian Emil Berg 14, Benjamin Alknes Cox, Pascal Evans 8, Stian Mjøs 26, Sjur Dyb Berg 8, Jens Kjelstrup Grøsland 7.

Toppscorer Gimle: Jørgen Odfjell, 32

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.