Skip to main content

Bærum-spiller Alex Dakin (27) er død

Alex Dakin (til høyre) gikk bort torsdag, etter å ha vært kreft-syk siden desember 2019. Her avbildet sammen med Mathias Eckhoff, Bærum baskets trener.

Alex Dakin (til høyre) gikk bort torsdag, etter å ha vært kreft-syk siden desember 2019. Her avbildet sammen med Mathias Eckhoff, Bærum baskets trener. 

FOTO: PRIVAT

Bærum Baskets Alex Dakin (27) døde av kreft torsdag. Det bekrefter Bærum basket. 

– Alex var en fantastisk fyr på alle mulige måter. Det er en trist dag i dag, sier Bærum baskets trener Mathias Eckhoff til Budstikka. 

Det var i desember 2019 den 27 år gamle basketspilleren opererte ut en svulst fra hjernen. Siden har han jobbet hardt for å komme tilbake, og allerede i februar, tre måneder etter operasjonen gjorde han comeback på basketballbanen

I oktober delte Dakin selv nyheten om at han hadde fått et tilbakefall, da kreften hadde spredt seg ved ryggraden. 

– Han var drit tøff

Eckhoff forteller at Dakin var en som alltid stilte opp, noe som gjorde ham svært populær i klubben. 

– Han spredte lys og solskinn der han var. I en idrett som er full av store egoer, var han det motsatte. Han satte laget foran seg selv og var glad på andres vegne. Det er noe jeg opplever som sjelden vare, sier treneren. 

– Han fikk utdelt noen kort i livet med denne sykdommen som oppleves som urettferdig, men han angrep det med en beundringsverdig kraft for å slå sykdommen ned. Han var ikke en som syntes synd på seg selv, han var drit tøff, sier Eckhoff videre. 

Et miljø i sorg

Flere profiler i Norges basketmiljø har vist sin støtte i sosiale medier. Daglig leder i BLNO-Gimle, Frederik Gnatt, er en av dem. 

– Vi er alle preget av dette enorme tapet og de aller varmeste tankene går til alle de nærmeste, skriver Gnatt på Twitter. 

Dokumenterte kampen

Siden desember har den 27 år gamle basketspilleren delt oppdateringer om sin kamp mot kreften på Instagram. Fredag ettermiddag ble nyheten om Dakins bortgang publisert. 

«Alex lot aldri kreften definere hvem han var, og vi håper alle kan huske han for den fine personen han var. Vi og Alex har satt utrolig stor pris på den støtten dere har gitt». 

Fredag ettermiddag delte Bærum basket et innlegg på Facebook, med en siste hilsen til lagkameraten. Publiseringen kan du se her. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.