Skip to main content

Bærum snudde og vant lokaloppgjøret mot Asker Aliens

Bærum basket slo Asker Aliens i Vollenhallen
Bærum basket slo Asker Aliens i Vollenhallen
Foto: KARL BRAANAAS

Hjemmelaget ledet stort til pause, men gjestene snudde og vant stort i hovedtrener Mathias Eckhoffs avskjedskamp.

Asker Aliens - Bærum Basket 62-78 (16-17, 24-11, 4-23, 18-27)

Bærum Basket hadde to poengs forsprang på Asker Aliens i seriespillet før lagene møttes til lokaloppgjør i Vollenhallen lørdag kveld. Hjemmelaget har fått en tøff start på sesongen med tap for Ammerud, Tromsø Storm, Kongsberg Miners og serieleder Gilme.  Etter rekken med fire tap på rad sto Askerlaget med to strake i seierespillet før kampen. 

Bærum, som sto med fem seiere og tre tap på de første åtte kampene, kom inn til lokaloppgjøret med to strake tap mot Frøya og Kongsberg Miners. Etter seieren lørdag kveld øker Bærum ledelsen de hadde over Asker Aliens på tabellen.

— Det er ikke noe tvil om at vi hadde litt mye breakdowns forsvarsmessig i første omgang. Så i andre omgang synes jeg vi spilte mye smartere og fikk stopp. Asker kom ut litt flate og tenkte kanskje dette er lett. Det er ikke bare, bare å skru på knappen. Pisser du på basketballen så pisser den på deg tilbake. Du må respektere den jobben du må gjøre. Når vi får momentum er det ikke like lett å snu det alltid, så de ble litt molefonkene, sier Bærum-trener Mathias Eckhoff. 

Jevn åpning på kampen

Bærum tok ledelsen på det første angrepet i kampen. Storscoreren Joshua Hart var ikke venn med ballen i starten for hjemmelaget, men Asker Aliens snudde Bærums tidlige ledelse etter tre minutter. Hart noterte seg senere for sine første to poeng da han reduserte til 9-10. Bærum stakk litt ifra på måltavla før Hart igjen reduserte til 13-15. Hovedtrener Mathias Eckhoff var fly forbannet i sin siste kamp på en stund da hjemmelaget igjen reduserte til 16-17 like før periodeslutt. 

I den andre perioden tok hjemmelaget over og skaffet seg en god luke ned til Bærum. Bortelaget tok time-out på stillingen 23-17. Time-outen hjalp lite og Asker gikk opp i 27-17-ledelse før Bærum skrudde opp tempoet og reduserte til 27-22. Stian Mjøs produserte periodens høydepunkt da han dro en lekker tunell med litt under et minutt igjen å spille. Hjemmelaget gikk til pause med 12 poengs ledelse. 

Bærum startet opphentingen

— Mathias ba oss om å spille med baller i andre del av kampen. Vi vet jo hvordan vi skal spille. Vi gjør det på trening hele tiden. Men om du hadde fortalt meg at Asker bare skulle gjøre fire poeng i tredje periode hadde jeg sagt du lyver, sier Anzuluni. 

Bortelaget reduserte den store ledelsen tidlig etter hvilen. Stian Mjøs reduserte til 41-37 da hjemmelaget tok time-out etter halvspilt periode. Yannick Anzuluni reduserte igjen før Asker kom på tavla og beholdt sin ledelse på fire poeng. Anzuluni fikk så æren av å sende bortelaget helt opp i ryggen på Asker før Cox satt en trepoenger for gjestene og kampen var snudd. 

— Det smaker absolutt ekstra deilig å vinne lokaloppgjøret, men det smaker også godt fordi vi har slitt et par kamper. Det vil være litt opp og ned for oss. Man trenger nok gode erfaringer som vi kan bygge karakter på. Jeg gleder meg over at de unge spillerne stepper opp og lærer og forstår litt mer om hvem vi må være for å kunne konkurrere, forteller Eckhoff. 

— Utrolig bra siste halvdel av kampen. Det starter med litt defensive stopp og så finner vi flyten offensivt. Vi er gode og solide defensivt. Det er ekstra deilig i et lokaloppgjør og også når vi ligger under så mye til pause, sier assistenttrener Gunnar Voigt Nesbø som vil være fungerende hovedtrener mens Mathias Eckhoff er i Afrika.

I fjerde periode var gleden stor hos Anzuluni da han førte bortelaget opp i ti poengs ledelse med en et langt skudd fra venstre. Cox ville ikke være noe dårligere og økte ledelsen til 48-61 fra samme posisjon etter to minutter uten poeng til noen av lagene. Da Bergh gjorde en feil for hjemmelaget plukket Cox opp den løse ballen og løp inn en 19-poengs ledelse til gjestene. Med to minutter igjen å spille sto det 55-72.  Asker slet med å kneppe innpå og gjestene tok en fortjent seier etter å ha vært veldig gode etter pause. 

— Folk sier jeg alltid spiller med et smil og det er slik jeg liker det. Vinn eller tap, det har ikke noe å si. Jeg bare elsker å spille basketball. Nå som jeg er blitt gammel og spiller på lag med gutter som kunne vært barna mine føles det bare så godt å fortsatt kunne spille basket. Å spille her mot Asker med rivaliseringen mellom klubbene er gøy. Vi løper mye i de første periodene og dette er nok det beste vi har spilt hele sesongen. Alle scorer, alle sentrer og vi har det gøy, forteller en glad Anzuluni. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.