Skip to main content

Bærum med full kontroll på jumbolaget

Lea Heiene Tveteraas og Bærum basket tok en solid seier over Høybråten søndag.

Lea Heiene Tveteraas og Bærum basket tok en solid seier over Høybråten søndag. 

Foto: EVA GROVEN

Etter en noe rotete åpning for hjemmelaget ble det hele en transportetappe mot slutten av oppgjøret i Nadderudhallen. 

BÆRUM BASKET–HØYBRÅTEN 75–46 (18–12, 19–7, 15–16 og 23–11)

Bærum basket har vært "best av resten" denne sesongen. Jentene fra Nadderudhallen har feid all motstand av banen, med unntak av de kampene de har spilt mot serieleder Ulriken Eagles. Bergenserne har vunnet alle sine kamper og slo Bærum i alle de tre interne oppgjørene mellom lagene.  

Søndag kom tabelljumbo Høybråten på besøk til Nadderudhallen. Den gamle basketstorheten på kvinnesiden har hatt en veldig tøff sesong og ikke tatt et eneste poeng på sine første 14 kamper. 

Derfor var det kanskje noen som stusset da Flaka Kelmendi ga gjestene ledelsen på parketten i Bærum søndag ettermiddag. 

Ahmadi med tre

Bærum-spiller Shiba Haji Ahmadi satt kampens første trepoenger like før det var spilt tre minutter og Bærum tok ledelsen for første gang i kampen. 7–4-ledelsen var god å ha, for de seiersvante bæringene rotet bort noen enkle baller i åpningsminuttene. 

Til tross for rotet var det hjemmelaget som økte ledelsen og gjestene tok time out på stillingen 11–6 med fire minutter igjen av første periode. Etter den lille praten økte toppscorer Raziyah Farrington ledelsen ytterligere. Lagene gikk  til første pause på stillingen 18–12 til Bærum. 

Etter pause driblet Bærum seg bort ved flere anledninger. De gangene de kom til skudd sto de nesten under ringen. Gjestene kjempet seg inn i oppgjøret og reduserte Bærums ledelse til to poeng. 

Men det motiverte Bærum-spillerne som skrudde opp tempoet. Farrington sendte Bærum foran med ti etter halvspilt periode. Og Bærum strammet til skruen inn mot pause. Hjemmelaget tok turen i garderoben med 37–19-ledelse. 

Full kontroll

Selv om Høybråten tok noen poeng i starten av den tredje perioden økte Bærum ledelsen litt og litt. Lea Heiene Tveteraas satt en nydelig tre poenger fra venstresiden og da sto det 46–23. Selv om Høybråten løftet seg mot slutten av perioden var Bærums ledelse for stor til å få gjort noe med. Gjestene vant den tredje perioden med et poeng, men var fortsatt 17 bak før de siste ti minuttene. 

Tveteraas satt også 60–41 med en god gammeldags buzzerbeater. Da gjensto halvparten av den siste perioden. Slutten ble en transportetappe for Bærum. Det mest spennende på slutten av kampen var noen dommeravgjørelser ingen skjønte noe av. Men det hadde lite å si. Bærum vant komfortabelt. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.