Skip to main content

Bærum knuste seriemesterne – fordel i jakten på gullet

Philipp Schwethelm (lyseblå drakt) noterte seg for 24 poeng mot Frøya i den første semifinalekampen lørdag. Bildet er fra en kamp mot Asker.

Philipp Schwethelm (lyseblå drakt) noterte seg for 24 poeng mot Frøya i den første semifinalekampen lørdag. Bildet er fra en kamp mot Asker. 

Foto: Joakim S. Enger

Bærum Basket har allerede skaffet seg en fordel i jakten på en NM-finale i basketsluttspillet. 

FRØYA – BÆRUM 84–95

Frøya fra Bergen endte opp som suveren seriemestere, og hadde også en ørlite favorittstempel foran NM-sluttspillet. De hadde da også null problemer mot Oslo-laget Ammerud i kvartfinaleserien.

Hjemme i Bergen lørdag møtte de et Bærum-lag, som etter en treg start på sesongen, har vært et av formlagene i grunnserien. I kvartfinaleserien brukte da Mathias Eckhoffs menn også bare to kamper på å eliminere erkerivalen Asker Aliens.

Irritert etter seier

 I den første semifinalekampen (det spilles best av fem) var det også Bærum-trener Mathias Eckhoff som styrte sine menn best. Bærum vant 95–84 foran 350 fortvilte bergensere i Frøya Arena. Uten at Bærum-sjefen var strålende fornøyd av den grunn.

– Jeg er vel overraskende irritert, men vi var litt for trege i dag. Jeg følte ikke at vi hadde kontroll, vi spilte for å unngå å tape i fjerdeperioden mer enn for å kverne på og vinne. Jeg syns vi har veldig mye mer å gå på, sa Eckhoff ifølge basket.no.

Hjemmelaget hadde et lite grep om kampen i den første perioden, men det tok ikke lang tid før de lyseblå fra Bærum tok over styringen.

Og de ga den aldri fra seg. 

– Vi skal gi kred til Frøya som virkelig prøvde å klinke til, men jeg likte ikke hvordan vi fremsto på slutten av kampen. Jeg håper vi har lært litt av denne kampen og syns vi skal ha rutinen til å gjøre det bedre i neste kamp, sa Mathias Eckhoff.

X-faktor

Bærum-sjefen kan takke tyskeren Philipp Schwethelm for at laget imponerte såpass i den første semifinalekampen. Schwethelm, som kom til Norge på grunn av kjærligheten, herjet i Bergen, og noterte seg for 24 poeng. Det var fem mer en poenggarantisten og legenden Stian Mjøs.

– En veldig god spiller, en veteran og en nøkkel for oss med flere «winning plays». Ikke bare skytingen, selv om han er som en «stor Stian Mjøs», det viktigste er at vi får allsidighet defensivt. Han er en x-faktor for oss, sa Mathias Eckhoff

Den andre semifinalekampen spilles i Nadderudhallen tirsdag klokken 18.00.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.