Skip to main content

Bærum knuste Centrum før pausen

Prince Adam Ali (blå drakt) og Bærum Basket knuste Centrum tirsdag. Dette var den siste kampen før den to uker lange pausen toppidretten nå går inn i. Bildet er fra en tidligere kamp.

Prince Adam Ali (blå drakt) og Bærum Basket knuste Centrum tirsdag. Dette var den siste kampen før den to uker lange pausen toppidretten nå går inn i. Bildet er fra en tidligere kamp.

Foto: Knut Bjerke

Tirsdag kveld imponerte Bærum i den siste serierunden i eliteserien i basket på to uker. Kamper berammet i disse ukene avlyses helt.

 BÆRUM – CENTRUM 100 – 56

Bærum vant stort hjemme mot Centrum tirsdag, da de nådde tresifret antall poeng for tredje kamp på rad. Centrum ble slått 100–56 – og alle Bærum-spillerne noterte seg for poeng.

Seieren var den siste før eliteserien i basket (BLNO) – som annen toppidrett – settes på vent i to uker. I basket betyr det også at seriespillet får noen færre kamper denne sesongen. Kamper som ikke kan bli spilt som berammet etter 15. januar, vil nemlig bli avlyst. Samtidig går eliteserien i basket over i en seiersprosenttabell.

– Det ble fattet et vedtak på dette tidlig i prosessen, med tanke på muligheter til å avholde kamper innenfor de tildelte tidene og hallene som er. Det er så mye frem og tilbake i absolutt alt nå, så det er greit å ha noe å forholde seg til i disse tider, sier generalsekretær i Norges Basketballforbund, Silje Særheim, til Budstikka.

For Bærums del er det kamper mot Fyllingen, Frøya og Kongsberg som blir avlyst.

– Vi skulle veldig gjerne hatt de kampene. Vi trenger å bygge et lag og da trenger vi å møte gode lag. Det er først og fremst da uvanene våre blir avslørt, sier Bærum-trener Mathias Eckhoff til basketforbundets nettsider.

Han legger til at han synes det er feil tidspunkt å stenge ned seriespillet i toppidretten, da kurven flater ut.

Seiersprosent

Flere kamper gjenstår – Bærum har for eksempel åtte serierunder igjen etter 1. februar, men en tabell basert på seiersprosent betyr at sesongen kan avsluttes om det skulle bli fremtvunget.

Bærum har nå en seiersprosent på 62,5. Asker står med 60 prosent. 

– For oss var det greit å ha et vedtak nå. Vi har gjort det vi kan for å løse alle tenkelige situasjoner, sier Særheim.

I for eksempel håndball sier generalsekretær i forbundet, Erik Langerud, til TV2 at pausen på to uker legger et betydelig press på gjennomføringen av håndballen. De skal se på hvilke konsekvenser den utstrakte sesongen får for sluttspillet. 

I fjor ble basketsesongen avbrutt midt i sluttspillet.

– Vi bare håpe vi får til et sluttspill i år, med noen gode kamper. Det er viktigst nå, sier Særheim.

Seilte fra utover

Centrum scoret de første tre poengene i kampen tirsdag, men trepoengere fra Yannick Anzuluni og Prince Adams Ali sendte Bærum foran. Centrum ledet likevel 15–13 så sent som drøyt syv minutter inn i kampen, men Bærum slo tilbake, og ledet 20–15 etter første periode.

Etter den første pausen økte Benjamin Alknes Cox og Georg Forsdal Helvik til en ni poengs ledelse, etter to trepoengere. Og gjengen fra Nadderudhallen fortsatte å stikke fra i denne perioden – spesielt mot slutten. Etter fem minutter av perioden sto det 32-21, mens ved det ved periodeslutt sto 47–27.

I tredje periode fortsatte Bærum å øke ledelsen. Perioden ble vunnet 31–14 – noe som sendte laget foran med 78–41 avslutningen av kampen. I siste periode scoret så bæringene de nødvendige 22 poengene for å nå 100 totalt. Max Svendsen fikk æren av å sette de siste to, 13 sekunder før slutt. 

Kampfakta

Bærum – Centrum 100 – 56 (20-15, 27-12, 31-14, 22-15)

Bærum: Prince Ali 23, Sjur Dyb Berg 13, Yannick Anzuluni 12, Georg Forsdal Helvik 12, Benjamin Alknes Cox 9, David G. Nilssen 9, Stian Mjøs 8, Marcus Barnett 5, Gaute Haugen 5, Max Dahl Svendsen 4.

Toppscorer Centrum: Johan Flaa 23

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.