Skip to main content

Bærum knuste Asker etter monsterperiode

Torgrim Sommerfeldt var en av nøklene til at Bærum slo Asker lørdag. Han scoret 13 poeng. Foto: Karl Braanas.

Bærum ledet med tre poeng til pause, men giret om i den tredje perioden. De vant den 27-8 og kampen 76-57. 

ASKER ALIENS-BÆRUM BASKET 57-76

For etter at Asker hadde spilt jevnt med Bærum i de to første periode og bare lå under med tre poeng til pause, 30-33, var det nærmest et nytt Bærum-lag som kom ut etter pause.

- I den første omgangen kjempet vi bra. Vi jobbet bra defensivt, men gutta må lære at basketball spilles over 40 minutter, ikke 20. I den tredje perioden scorer vi åtte poeng. Hva skal vil gjøre da, liksom, spør Asker-trener Kenneth Webb Budstikkas journalist og slår ut med armene.

For elleve strake poeng fra de hvitkledde gjorde at det plutselig sto 44-30, og de ga seg ikke der. Etter 30 spilte minutter ledet Bærum 60-40, og da var det en parademarsj for laget de siste ti minuttene.

Intensiteten i forsvarsspillet til Bærum dro seg kraftig opp i den tredje perioden. Her er det Sjur Dyb Berg som stopper Djo Loo Yele. Foto: Karl Braanas.

- Vi skrudde opp intensiteten i forsvaret, og løp. Da får vi åpne skudd og vi har gode skyttere. Vi fikk overtallsituasjoner og enklere skudd, og det starter med forsvar. Hele tredjeperioden var fin, sier Bærums hovedtrener for kvelden Per Tøien. Han styrte skuta med Mathias Eckhoff på ferie i Spania.

- Nå blir det meg resten av sesongen, fortsetter Tøien spøkefullt.

Bærum vant til slutt med 19 poeng, 76-57 og har dermed åpnet serien med to seirer på to kamper. 

Men det var Asker som åpnet best.

God åpning av Yele

Hjemmelagets Djo Loo Yele vant tip-offen i Leikvollhallen, men det var Torgrim Sommerfeldt som satte inn de første tre poengene i oppgjøret.

Etter tre minutter måtte Paulius Grebliunas forlate oppgjøret etter at han tråkket over. Da kom Jørgen Onarheim inn, og han bemerket seg umiddelbart med å dunke inn to poeng.

Likevel var det en annen i Asker-drakt som herjet i åpningen. Yele var overalt og hadde ti poeng etter seks minutter. Lagene fulgte hverandre tett gjennom de første ti minuttene. Det sto 17-16 til gjestene etter første periode.

- Jeg var veldig god i starten, men så ble det annerledes med feilcalls mot meg fra dommerne. Men jeg er vant til det, sier Yele. Han ble kampens soleklare toppscorer med 25 poeng.

Djo Loo Yele (t.v.) var enorm i den første omgangen lørdag og hadde flere blokker og lekre dunker. Foto: Karl Braanas.

Bærum bygget ledelse

Den andre perioden åpnet med to nye poeng fra Yele, som så ut til å storkose seg på parketten etter ett år uten basketball. Han satte også de to neste poengene, før han hadde en monsterblokk på et layup-forsøk fra Stian Emil Berg. Da tok det virkelig fyr i Leikvollhallen.

Bærum bygget så en liten ledelse. Det sto 30-24 til gjestene etter to straffekast fra Stian Mjøs, før Onarheim dunket inn to poeng og Yele ble feilet før han satte inn to poeng til 28-30. Da måtte Per Tøien ta timeout.

Gjestene ledet likevel til pause 33-30 etter en treer fra Stian Emil Berg med minuttet igjen av den andre perioden.

Avgjorde kampen 

Bærum kom ut i et forrykende tempo i den tredje perioden. De scoret åtte strake poeng, og da Sommerfeldt satte en trepoenger til 41-30, tok Webb timeout. Han var rasende på sine disipler.

Gjestene fortsatte å kjøre og så seg aldri tilbake i de ti minuttene etter pause. Forsvaret satt, og de fikk også i gang Alex Dakin offensivt. Trepoengsspesialisten satte seks kjappe poeng - to trepoengere - og med ti minutter igjen ledet Bærum med 22 (!) poeng, 60-38.

- Det var en tøff kamp med bra motstand, men det visste vi. Men jeg syntes vi gjorde det bra og kjempet godt til pause. Likevel - åtte poeng i tredjeperiode holder ikke nivå mot et lag som Bærum. Men alt i alt en bra kamp, er Yeles dom.

Asker klarte ikke komme noe nærmere enn 17 poeng i den fjerde perioden. De tapte til slutt med 57-76. Med det har de tapt to kamper de siste fire dagene, etter at Centrum ble for sterke onsdag. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.