Skip to main content

Bærum fikk revansje mot Asker

Stian Emil Berg (til høyre) og Bærum Basket kjemper for revansje mot Paulius Grebliunas og Asker Aliens.

Stian Emil Berg (til høyre) og Bærum Basket kjemper for revansje mot Paulius Grebliunas og Asker Aliens. 

Karl Braanaas

Sist lagene møttes sjokkerte Asker med seier mot Bærum basket. Tirsdag fikk Bærum revansje og gjorde det ekstra vanskelig for Asker å nå sluttspillet. 

BÆRUM BASKET – ASKER ALIENS 83–76

Bærum er stadig nummer tre på tabellen, mens en sluttspillplass ser stadig vanskeligere ut for Asker. Med 12 poeng igjen å spille om er Asker seks poeng bak Ammerud som i øyeblikket har den siste sluttspillplassen. 

Bærum tok kommandoen

Bærum tok kommandoen i kampen fra start og var oppe i 17-5-ledelse.

De første åtte minuttene og 30 sekundene var Plaisir Mukoko den eneste som scoret poeng for Asker. En topoenger fra Pascal Evans i første periodes siste sekunder gjorde at det sto 21–12 etter de første ti minuttene.

Asker snudde kampen

Midtveis i 2. periode sørget en trepoenger fra Eric Gilchrese for at Asker bare var fem poeng bak. Da det gjensto ett minutt av perioden satte Jonatan Mæhlum en trepoenger og sørget for 34–34. Ludvig Bergh satte inn to poeng og et bonuskast for Asker og dermed hadde gjestene snudd kampen til 34–37 da det var halvspilt. 

Sjokkstart etter hvilen

På tre minutter og 25 sekunder av tredje periode slo Bærum tilbake og ledet 44-37, da tok Asker-coach Ken Webb timeout. 

Perioden var fartsfylt og innholdsrik. Stian Mjøs sørget for at det sto 59–53 etter tre perioder. 

Bærum holdt roen

Den siste perioden startet forrykende. Torgrim Sommerfeldt skjøt en topoenger for Bærum, Eric Gilchrese svarte med to trepoengere for Asker og dermed sto det 61–61. 

Et spektakulært trepoengsskudd fra Sommerfeldt sendte Bærum foran med 66–63. Rett etter det fikk Bærum periodens femte lagfeil, da gjensto det nesten seks minutter av kampen.

I innspurten av kampen sto Stian Mjøs og Toomas Raadik frem for hjemmelaget. På stillingen 74–68 med tre minutter igjen å spille tok Asker timeout. 

En herlig scoring av Stian Emil Berg øket til 76–68. Mukoko satte en trepoenger for Asker til 76–71. 

Med 59 sekunder igjen av kampen tok Asker sin siste timeout. De siste sekundene var preget av mange fouls og straffekast. Torgrim Sommerfeldt beholdt roen på straffekastene og Bærum vant til slutt 83–76. 

Sommerfeldt ble Bærums toppscorer med 24 poeng. Eric Gilchrese ble Asker og kampens toppscorer med 33 poeng. 

– Slitekamp

Bærum-trener Mathias Eckhoff kaller tirsdagens seier en slitekamp. 

– Vi slapp Asker litt inn i det og ble de veldig komfortable. Vi lar deres tre spillere som kan produsere poeng styre for mye, oppsummerte han. 

Bærum-bossen sier det ikke er vanskelig å se at laget er i stigning foran sluttspillet, men legger til at de er litt sårbare. 

Fortsatt håp

Askers Eric Gilchrese nekter å gi opp håpet om sluttspill selv om det ser tøft. 

– Hvis vi fortsetter å tape kamper blir det vanskelig. Men vi har fortsatt troen. Jeg er fortsatt optimistisk, hvis vi kan få noen seiere vet man aldri hva som skjer med de andre lagene. En ting som er helt sikkert er at vi ikke skal stoppe å prøve, forsikrer han. 

Tirsdagens toppscorer roste hjemmelaget etter kampen. 

– Bærum er et godt lag. Vi mangler et par spillere, det er ingen unnskyldning. Vi prøvde å kjempe tilbake, jeg er stolt av måten laget kjempet. Vi hadde bare ikke nok, oppsummerer Gilchrese. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.