Skip to main content

Bærum Basket tapte mot serielederen

Bærum Basket har vunnet mye i år, men tapte stort mot serielederen.

Bærum Basket har vunnet mye i år, men tapte stort mot serielederen.

Foto: EVA GROVEN

Seiersvante Bærum Basket gikk på sitt tredje tap denne sesongen. De 13 andre kampene har de vunnet.

ULRIKEN EAGLES–BÆRUM BASKET 91–67 (27–18, 15–15, 25–15, 24–19)

ULLERN–ASKER ALIENS 68–72 (17–19, 13–19, 14–15, 20–11, 4–8)

Bærums basketjenter har imponert stort denne sesongen. Før kampen mot serieleder Ulriken Eagles lå de kun to poeng bak serielederen. Men ser man på historikken mellom lagene var det ingen overraskelse at bergensernes ledelse på tabellen økte til fire poeng. Alle de tre tapene til Bærum i år har nemlig kommet mot nettopp Ulriken Eagles.

I Bergen var det også hjemmelaget som startet best. Etter at Julie Renee Mccarthy hadde gitt Bærum ledelsen fulgte lagene hverandre tett i åpningsminuttene. Men da hjemmelaget fikk en liten luke etter syv minutters spill, så de seg aldri tilbake. Den første perioden endte med ni poengs ledelse til Bergenserne. 

Uavgjort i andre periode

Ulriken scoret først i den andre perioden. Da trodde kanskje mange at de ville øke ledelsen ytterligere inn mot pause. Men slik gikk det ikke. Bærum holdt følge. Men selv om Bærum spilte uavgjort i den andre perioden gikk de i garderoben ni mål bak. 

De to siste periodene endte med ti og seks poengs tap. Dermed tapte Bærum kampen til slutt med 24 poeng. 

Raziyah Farrington har hatt en god sesong for Bærum Basket.

Raziyah Farrington har hatt en god sesong for Bærum Basket.

Foto: EVA GROVEN

Raziyah Farrington ble igjen Bærums poengdronning. Mot Ulriken sto hun for 22 av lagets 67 poeng.

Overtid for Asker Aliens

Asker Aliens har ikke vært langt bak Bærum denne sesongen. Laget har tapt to kamper flere enn rivalene fra nabokommunen. Søndag spilte de borte mot Ullern. 

Ullern var også laget de møtte i åpningskampen i Leikvollhallen. I Oslo ble det jevnt. Den første perioden var målrik for begge lag. Lagene fulgte hverandre og perioden var ikke slutt før det sto 17–19 på tavla.

Mistet stor ledelse

Den andre perioden vant Asker-jentene stort. De scoret seks poeng mer enn Ullern i den perioden og da lagene tok pause ledet Asker med åtte. Ledelsen ble pyntet på med ytterligere ett poeng i den tredje perioden.

Så gikk det galt. Ullern våknet skikkelig i siste periode og vant med ni poeng. Det sto uavgjort da sluttsignalet lød. 

I ekstraomgangene måtte Asker Aliens grave dypt for å finne frem kreftene igjen. Det klarte de. Til slutt vant de gule med åtte poeng. Tayler Bennett og Siri Granheim sto for til sammen 51 poeng mot Ullern.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.