Skip to main content

Bærum Basket fortsatte seiersmarsjen

Stian Mjøs og Bærum Basket har vært i kjempeslag så langt i 2022. Mjøs noterte seg for mer enn 50 poeng i løpet av helgens to seiere.

Stian Mjøs og Bærum Basket har vært i kjempeslag så langt i 2022. Mjøs noterte seg for mer enn 50 poeng i løpet av helgens to seiere.

Foto: KARL BRAANAAS

Bærum Basket nekter å tape. I helgen ble det to triumfer for herrene, og en storseier for kvinnene. Asker Aliens noterte seg for en seier og ett tap.

BÆRUM BASKET HERRER – GIMLE 106–76

BÆRUM BASKET HERRER – FYLLINGEN 110–88

MIDTBYEN – BÆRUM BASKET KVINNER 44–94

FRØYA – ASKER ALIENS HERRER 75–60

ASKER ALIENS KVINNER – TROMSØ STORM 72–67

Bærum Baskets herrer har hatt en enorm oppsving i formen etter nyttår. Laget har kun tapt én match i år, og i helgen noterte de seg for to nye triumfer da de møtte bergenslagene Gimle og Fyllingen.

Fredag knuste Bærum de daværende serielederne Gimle 106–76 i Nadderudhallen, men det skal sies at gjestene fra Bergen manglet sine syv beste poengplukkere denne sesongen.

Stian Mjøs var kampens store spiller med sine 29 poeng, og han var toneangivende da bæringene kjørte over de skadeskutte motstanderne. Bærum vant den første perioden 24–17, før de fulgte opp med 29–13 og 30–23. Siste periode endte 23–23.

Søndag fulgte de opp i samme spor mot Fyllingen. Denne gangen sto Mjøs for 23 poeng, mens Eric Lamont Gilchrese satte 22 poeng. Seieren var aldri truet, for bæringene vant de to første periodene 35–23 og 32–20. De tapte de siste periodene knepent 20–21 og 23–24.

Seiersmarsjen etter nyttår har ført til at laget nå er oppe på 5. plass på tabellen.

Utklassing i Trondheim

Bærum Baskets kvinnelag holder stand i toppen av kvinnenes eliteserie. De var hele 50 poeng bedre enn Midtbyen i lørdagens bortekamp, og sluttresultatet ble vanvittige 94–44.

Bæringene avgjorde langt på vei kampen i første periode, da de vant 30–10. Andre periode var noe jevnere, før de igjen viste mestertakter med 25–8 i tredje periode. Siste periode endte 22–14. Raziyah Farrington og Keelie Lamb sanket henholdsvis 26 og 25 poeng hver.

Bærum-kvinnene ligger for tiden fire poeng bak ledende Ulriken Eagles, mens Asker Aliens følger på tredjeplass, ytterligere fire poeng bak, og med en kamp mer spilt.

Tett og jevnt for Asker Aliens

Asker Aliens’ kvinnelag kunne nemlig også juble for seier i sin kamp denne helgen. Lørdag vant de 72–67 over Tromsø Storm i en tett og jevn match, der lagene vant to perioder hver.

Ingrid Selvik satte 18 poeng for Asker Aliens denne helgen.

Ingrid Selvik satte 18 poeng for Asker Aliens denne helgen.

Foto: Joakim S. Enger

Ingrid Selvik ble lagets mestscorende med sine 18 poeng. Nykommer Taylor Bennett viste lovende takter og sto for 11 poeng.

Asker Aliens’ herrelag sliter med skader og sykdom på flere nøkkelspillere, og det var en redusert tropp som møtte topplaget Frøya lørdag.

Stian Emil Berg noterte seg for 14 poeng for askerbøringene da de tapte 60–75. Laget ligger på 6. plass i eliteserien.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.