Skip to main content

Asker med braktap mot Tromsø

Ludvig Bergh og Asker Aliens måtte tåle tap søndag. Her fra en kamp i 2018.

Foto: KNUT BJERKE

Asker vant sesongens første kamp på torsdag, men en elendig tredjeperiode mot Tromsø ødela søndag.

ASKER-TROMSØ 61–84

Asker lå bare poenget bak til pause, og det sto 43–43 tidlig i den tredje perioden, men derfra og ut handlet det kun om gjestene fra Tromsø.

Og alt ble avgjort i den tredje perioden. Asker klarte bare å score syv poeng på et Tromsø-lag som senket trepoenger på trepoenger og stengte igjen kranen defensivt. Asker klarte aldri å tette igjen ledelsen til Tromsø, som var på elleve før den fjerde perioden.

Også den siste perioden vant Tromsø uten problemer, og med 24–12 i den fjerde perioden endte det 84–61 til Tromsø.

– Dårlig kamp. Nå må vi hjem og trene. Vi følger ikke kampplanen og spiller elendig forsvar i den andre omgangen. Vi skulle spille lagforsvar, men alle skal spille for seg selv. Da rakner det defensivt, sier kaptein Ludvig Bergh.

– Vi klarer ikke å score i den andre omgangen. Det er der vi taper kampen. Vi scorer 21 poeng de siste 20 minuttene. Hva kan man gjøre, spør Asker-trener Kenneth Webb retorisk etter kampen.

– Og når vi ikke klarer å score, påvirker det måten vi spiller på defensivt. Istedenfor at vi bestemmer oss for å stenge igjen defensivt, lar vi de score poeng på poeng, fortsetter mannen som i en årrekke har vært trener for nettopp Tromsø Storm.

Nå skal Asker prøve å reise kjerringa mot Frøya, som kommer på besøk fredag.

– Nå må vi ha en god treningsuke, komme tilbake på fredag og vinne, sier Bergh kontant.

Jevnt i åpningen

Lagene fulgte hverandre tett gjennom både den første og andre perioden. Asker var foran med fire poeng på det meste i den første omgangen på 28-24, men Tromsø-spiller Marcus Wynn satte fire trepoengere de første 20 minuttene, og en trepoenger fra Wynn med ett sekund igjen av andre periode sørget for at Tromsø ledet 43–42 til pause.

I den tredje perioden var det gjestene i hvitt som stjal showet. Asker fikk det ikke til å stemme mot et godt organisert Tromsø-lag. I tillegg hopet feilene seg opp for flere av Asker sine nøkkelspillere. Djo Yee Yele måtte sette seg med fire feil tidlig i den tredje perioden, og uten deres store spiller slet de svartkledde. Før den fjerde perioden ledet Tromsø med 13 poeng.

Den fjerde perioden ble en parademarsj for Tromsø. I tillegg ble Gilchrese utvist etter å ha fått to tekniske feil på rad for usportslig opptreden.

I Bergen møtte Bærum Gimle. Bærum hadde stålkontroll fra start til slutt og vant med 30 poeng, 96–66. Torgrim Sommerfeldt scoret 23 poeng, Stian Mjøs 22 og Sjur Dyb Berg 20.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.