Skip to main content

Asker kjempet tappert uten stjernene

Ludvig Bergh og Asker fikk det tøft mot Kongsberg. 

Foto: KARL BRAANAAS

Uten de to største stjernene ble det for tøft for Asker mot serielederne Kongsberg. 

ASKER ALIENS – KONGSBERG MINERS 76–101 (27–53)

Asker to ledende spillere, Eric Gilchrese og Loo Djo Yele var ikke med mot Kongsberg onsdag kveld. Gilchrese sonet en kamp karantene, mens Yele er skadet. Dermed ble det ekstra tøft for bunnplasserte Asker mot laget som er på toppen av tabellen. 

Asker knallet til fra start og ledet 6–1 etter fire minutters spill. Men da det gjensto to minutter av perioden hadde serielederne snudd kampen og det sto 10–14. 

Etter de ti første minuttene hadde bortelaget øket til 11–19. 

I 2. periode dro Kongsberg ytterligere ifra og stillingen halvveis var 27–53. 

Askers svakeste poengscore denne sesongen er 48. Med to trepoengere sørget Ludvig Bergh for at Asker Aliens hadde scoret 48 etter tre perioder, Kongsberg hadde 74 poeng. Dermed endte perioden 21–21.

I den siste perioden begynte hjemmelaget å spise seg innpå serielederne. Da tre og et halvt minutt var spilt av perioden var ledelsen redusert med 11 poeng til 61–76.

Mot slutten av kampen spilte Kongsberg igjen med sin beste femmer. Kongsberg sikret seieren og vant til slutt 76–101. 

Asker tap for Kongsberg i basket
Foto: KARL BRAANAAS

– Det var tøft

– Det var tøft i dag. Kongsberg er veldig bra. Det er en grunn til at de har vunnet alle kampene sine, sier Askers lagkaptein Ludvig Bergh. 

Han innrømmer at Asker savnet spesielt Yele og Gilchrese. 

– Vi merker at det blitt tøft uten de mest sentrale spillerne. 

Bergh sier det var stas i 4. periode i minuttene Asker knappet godt innpå Kongsberg, likevel fikk han ikke så stor tro på seier. 

– Det var fortsatt langt opp, men det var gøy at vi ikke stoppet å spille og at vi spilte som vi ikke hadde noe å tape. 

Asker tap for Kongsberg i basket
Foto: KARL BRAANAAS

Ser mot sluttspillet

Også i fjor kjempet Asker i bunnen av tabellen. Bergh mener det er grunn til å tro på at langt bedre Asker-lag utover i sesongen i år. 

– Vi har vært uheldige og tapt noen jevne kamper. Vi har fortsatt mye å gå på – spesielt når vi får tilbake våre skadede spillere. Da tror jeg vi kan være med i sluttspillet og kjempe. Men vi må vinne for å komme dit, så vi kan ikke fortsette som dette her, kommenterer Ludvig Bergh. 

Asker Aliens 76

Kongsberg Miners 101

Basketligaen menn

Perioderesultater: 11-19, 16-34, 21-21, 28-27

Asker: Carl Kevin Brunæs 9, Plaisir Nzitani Mukoko 19, Ludvig Bergh 10, Jonatan Hjelseth Mæhlum 17, Per Magnus Blichfeldt Muren 3, Stian Klokkeråsen 8, Joachim Bøhn 1, Paulius Grebliunas

Toppscorer Kongsberg: Joshua Hart og Nikolas Kvåle Skouen 25

Tilskuere: 120 i Leikvollhallen

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.