Skip to main content

Asker-jente satte de første poengene i Leikvollhallen

Mia Helen Præsttun satte inn de aller første poengene da Leikvollhallen ble åpnet lørdag.

Mia Helen Præsttun satte inn de aller første poengene da Leikvollhallen ble åpnet lørdag.

Foto: EVA GROVEN

Mia Helen Præsttun brukte kun drøyt ti sekunder på å sette de første poengene i Asker Aliens nye storstue. 

Asker Aliens–Ullern 65–74 (16–21, 12–17, 23–25, 14–11)

Asker Aliens - Nidaros Jets 85 - 74 (17-18, 25-18, 17-23, 26-15)

Mia Helen Præsttun fra Asker har spilt basket i Asker Aliens siden starten av barneskolen. Lørdag satte jenta født i 2004 de første poengene da den nye Leikvollhallen ble åpnet. 

– Det var veldig kult. Og det var gøy å få spille i ny hall og starte bra, sier hun til Budstikka etter kampen. 

Moren, faren og søsteren har også spilt basketball, så det var kanskje ikke overraskende at Præsttun selv startet med sporten. 

– Det måtte prøves ut. Vi er en skikkelig basket-familie. Det er naturlig at jeg begynte å spille, smiler hun. 

Lørdag ble det tap mot Ullern i den første kampen i Leikvollhallen, men Præsttun er sikker på at det blir mange seiere på den splitter nye parketten. 

– Fremtiden i ny hall ser veldig bra ut. Det var synd at vi tapte første kamp, men vi tar det igjen og skal vinne mange kamper her.

Tydelig at det er investert

Prislappen på den nye arenaen kom på 159 millioner kroner. Ingrid Adele Selvik har spilt i Asker Aliens i syv år og var storfornøyd med det hun beskriver som fasiliteter med høy kvalitet. 

– Man ser at det er investert, sier hun.

– Det var veldig gøy å spille den første kampen. Hallen er helt nydelig. Det er veldig stas å ha egen logo og hallen er veldig kul. Du føler litt ekstra tilhørighet når du går inn i en hall hvor det står Asker Aliens på gulvet. 

Ingrid Adele Selvik scoret flest poeng for Asker Aliens i den første kampen i Leikvollhallen.

Ingrid Adele Selvik scoret flest poeng for Asker Aliens i den første kampen i Leikvollhallen.

Foto: EVA GROVEN

Veteranen ble lagets mestscorende med 15 poeng i den første kampen i Leikvollhallen. Siri Granheim noterte seg for 11 poeng, mens Kristine Valberg Nyegaarden og Karianne Øysted Sørbye satt ni poeng hver for de gule. 

– Velkommen hjem

– Det er historisk og magisk å endelig være her i en etterlengtet ny arena for Asker Aliens. Jeg sparer den store talen til den store åpningsfesten. Jeg håper det ikke blir lenge til det. Jeg tror det blir magisk for publikum å ta del i de store opplevelsene dere skal gi oss fremover. Velkommen hjem, sa ordfører Lene Conradi ute på parketten. 

Enn så lenge kan Asker Aliens grunnet restriksjoner nemlig fylle kun brøkdel av den totale tribunekapasiteten i den nye arenaen. Etter myndighetenes lettelser på tiltak i smittevernet kunne 200 tilskuere se åpningskampen. Men hallen har kapasitet på 1500 tilskuere. 

Ordfører Lene Conradi holdt en kort tale da Asker Aliens spilte den første kampen i Leikvollhallen lørdag.

Ordfører Lene Conradi holdt en kort tale da Asker Aliens spilte den første kampen i Leikvollhallen lørdag.

Foto: EVA GROVEN

Hallen hylles og beskrives som magisk også av Asker Aliens-trener Jan Henrik Nyegaarden. 

– Det er helt fantastisk å være her. Det er en veldig fin hall. Det var en bra ramme rundt. Du kan ikke få det bedre enn dette her. Det er helt magisk, sier han.

Skulle gjerne vunnet

Det at laget kunne feire innflyttingen i ny hall mot Ullern var godt. Men treneren var skuffet over prestasjonen på banen. 

– Det er alltid fokus å vinne kamper. Så jeg er ikke veldig fornøyd med måten vi spilte på, sier Nyegaarden. 

Både Nyegaarden og Selvik mente laget kom sent i gang mot Ullern. De to første periodene ble tapt med fem poeng og da ble det vanskelig siste halvdel av kampen. 

– Jeg tror det var litt ekstra nerver i laget i dag. Jeg var også litt mer nervøs enn det jeg pleier å være. Vi var kanskje litt ekstra spent før den første kampen i ny hall, sier Selvik.

Herrene vant

Også Aliens' herrelag spilte sin første kamp i nye Leikvollhallen lørdag. Og gutta slo Nidaros Jets 85-74. Anders Leween Stien scoret Askers tre første poeng, før Haakon Hellebust økte til 5-0. Nidaros snudde imidlertid til 18-17-ledelse i første periode.

Asker slo tilbake og ledet 42-36 halvveis, men før de siste ti minuttene hadde Nidaros på ny slått tilbake, og stillingen var 59-59.

I siste periode var Asker best, og etter at Miilah Kombat sendte hjemmelaget opp i 74-72 drøyt fem minutter før slutt, ledet Asker resten av kampen.

– Heldigvis klarer vi å samle oss litt i fjerde periode og berge en seier, sier Haakon Hellebust til basket.no.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.