Skip to main content

Asker bygger selvtillit, vekker for Bærum

Siri Granheim (i svart) setter to poeng for Asker søndag, mens Raziyah Farrington (t.h.) må konstatere at Asker går mot storseier i kampen.

Siri Granheim (i svart) setter to poeng for Asker søndag, mens Raziyah Farrington (t.h.) må konstatere at Asker går mot storseier i kampen.

Foto: TRINE JØDAL

Asker bygget selvtillit inn i sluttspillet med storseier i lokaloppgjøret søndag, mens Bærum, med flere spillere ute, fikk en vekker.

BÆRUM – ASKER 49–94

– Dette er godt for selvtilliten vår, selv om de manglet noen spillere. Å vinne kampene i slutten av seriesesongen er viktig, sier Asker-spiller Siri Granheim.

Asker imponerte nemlig mot Bærum søndag, og tok sin første seier i lokaloppgjørene denne sesongen – og sin sjette strake seier totalt. Om en uke spilles siste serierunde, for Askers del borte mot seriemester Ulriken, før sluttspillet tar til den første helgen i april. Det er allerede klart at Bærum tar sølvet i seriespillet, mens Asker tar bronse. Og med det blir det Bærum mot Tromsø, mens Asker møter Bergen, i sluttspillkvartfinalen.

– Og den har vi veldig lyst til å vinne. Da møter vi fort Bærum igjen i semifinalen. Da kan de ha noen spillere tilbake, men vi er giret på finale. Vi må jo sette oss store mål, smiler Granheim.

– Har en jobb å gjøre

Hun scoret 23 poeng søndag, i en kamp der Asker ledet stort nesten hele veien. For selv om Bærums storscorer Raziyah Farrington scoret kampens første poeng etter et straffekast, ledet Asker 14–1 etter drøyt fire minutter. Ved første pause sto det 6–32 i Nadderudhallen.

I andre periode bare økte Asker, og halvveis var ledelsen på 37 poeng. Statistikken fortalte også sin tydelige historie: Der Bærum hadde forsøkt syv trepoengere, og truffet på null, hadde Asker satt seks av 18. Og mens Bærum vant 14 returer, vant Asker 43 (!) i de første 20 minuttene.

Statistikken jevnet seg noe ut etter dette, og Bærum var nærmere med tanke på poeng i tredje periode, før den fjerde endte uavgjort. Men Asker vant til slutt med hele 45 poeng.

– Vi hadde litt motgang i dag. Vi manglet nøkkelspillere, deriblant tre startere, og eldre spillere. Vi tar med oss mye fra dagens kamp, og de unge som kom inn gjorde det bra. Men vi har en jobb å gjøre, sier Farrington – som ble kampens toppscorer, med 30 poeng.

Bærum manglet nemlig både Shiba Haji Ahmadi, Sofie Brokhaug Koch, Keelie Lamb og Julie Renee McCarthy søndag.

– Vi spiller bra sammen, og klarer å sette spillene våre mye bedre nå enn i tidligere kamper mot Bærum. Tayler Bennett (som scoret 20 poeng, journ.anm.) er veldig god til å få fart på ballen. De mangler jo sentrale spillere, men jeg synes vi er flinke på å «pushe» hverandre og spille vårt spill, er Granheims forklaring på storseieren.

Ingrid Selvik (med ballen) vant 23 returer for Asker søndag.

Ingrid Selvik (med ballen) vant 23 returer for Asker søndag.

Foto: TRINE JØDAL

– Skal slå tilbake

– Vi visste at denne kampen kunne bli som dette. De spiller tøft og hardt, og Bennett, som vi aldri har spilt mot før, tok virkelig tak og var en leder for dem. Men jeg har tro på at vi skal slå tilbake fra dette, sier Farrington.

– Dette var en vekker for oss, og et tøft tap. Men vi lærer fra hvert tap.

Før søndagens kamp hadde Bærum kun tapt for Ulriken i seriespillet.

– Hvordan skal dere slå Ulriken om dere møter dem i sluttspillet? 

– Vi skal spille på vår måte, og vi skal spille bedre forsvar enn mot Asker. Vi elsker å spille mot dem. De er et godt lag, en god trener og et veldig bra spillsystem. Men om vi møter dem, skal vi ta dem denne gang, ler Farrington.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.