Skip to main content

Asker Aliens tapte toppkampen mot Frøya

Det ble en tung kamp for spillende trener Stian Emil Berg og Asker Aliens da de tapte toppkampen mot Frøya.

Det ble en tung kamp for spillende trener Stian Emil Berg og Asker Aliens da de tapte toppkampen mot Frøya.

Foto: EVA GROVEN

Etter en jevn start på toppoppgjøret dro bergenserne fra i Vollenhallen og vant til slutt komfortabelt. 

Asker Aliens–Frøya 90–104 (23–30, 25–27, 20–20 og 22–27)

Før oppgjøret i Vollenhallen lå Bergenslaget på andreplass, to poeng foran Asker Aliens, med 10 seiere på sine første 13 kamper. Asker Aliens sto med 18 poeng etter ni seiere på lagets 14 første kamper i eliteserien i basket.

I den første perioden tok gjestene ledelsen før to straffekast fra Joshua Ipalibo Hart og en topoenger fra Haakon Hellebust snudde oppgjøret. Lagene fortsatte å følge hverandre tett. Roy Nwachukwu viste frem posisjon med en lekker trepoenger da han sendte hjemmelaget opp i 18–17. 

Frøya fikk en luke

Så gjorde hjemmelaget to bytter. Miilah Kombat og Eldar Hjertø Alagic kom inn. Alagic er nylig tilbake fra en kneskade og viste at han var spillesugen da han forsøkte et skudd fra hjørnet som sin første involvering i kampen. Men skuddet spratt i ringen og ut. Gjestene benyttet muligheten til å skaffe seg en luke. Når hjemmelaget ikke svarte ble luken etter hvert på åtte poeng. 

Hjemmelaget, som for anledningen spilte i hvitt, forsøkte å starte opphentingen, men Frøya ledet med syv poeng etter første periode. 

Applaus fra publikum

Den andre perioden startet med to topoengere fra Hellebust. Ledelsen til Frøya minket.

Publikum applauderte, men det var ikke slik at taket i Vollenhallen løftet seg. Koronatiltakene gjorde nemlig at klubben maks kunne slippe inn 50 mennesker i tillegg til utøverne. 

Like vel ble hjemmelaget motiverte. Asker Aliens satt ni poeng uten at Frøya kom seg på tavla i andre periode. Det sto da 32–29 før gjestene fikk periodens første poeng. 

Etter halvspilt periode satt Hart en trepoenger for hjemmelaget som da tok ledelsen 40–38. Men så stakk gjestene fra igjen og skaffet seg en ny luke. Ukvemsordene fikk hele hallen med seg da Asker Aliens tok time out på stillingen 40–49 med rett over tre minutter igjen før pause. 

Nwachukwu satt omgangens siste poeng med enn lekker trepoenger fra distanse. Men hjemmelaget var et stykke bak. Lagene gikk i garderoben på stillingen 48–57.

Gjestene økte ytterligere

Hjemmelagets benk startet med optimistiske rop for forsvarsarbeid etter turen i garderobene. Men det var gjestene som scoret først. Asker kom på tavla igjen før Stien ladet sin presise høyre-arm og satt inn sin første trepoenger i kampen. Han forsøkte på det samme i neste Asker-angrep, men denne gangen var marginene mot den spillende treneren. Når han spilte bort ballen i neste angrep kontret Frøya og økte ledelsen til åtte poeng. 

Frøya tok time out på stillingen 55–61. Og den brukte de godt. Gutta fra Asker slet med å holde bergenserne unna. Alagic fikk vist seg frem i comebacket fra skade med en trepoenger da han reduserte til 62–71. 

Med et halvt minutt igjen av perioden var ledelsen på 11 til gjestene. Skuddklokka gikk før Hart satt periodens siste poeng. Lagene tok en pust i pausen før siste periode på stillingen 68–77.

Etter hvilen forsøkte Nwachukwu å tenne håpet med en trepoenger, men ballen spratt ut igjen. Gjestene ledet fortsatt med ni. 

Mislykket sluttspurt

Med fem minutter igjen prøvde Vollenhallen igjen å motivere hjemmelaget. Og hjemmelaget skapte et visst trykk på Frøya. Men avslutningene spratt ut igjen. Heldigvis for hjemmelaget gjorde de det for gjestene også. 

Med fire minutter igjen var ledelsen redusert til seks poeng. Kunne det gå? Kunne Asker snu kampen etter å ha ligget langt bak?

Nei. I sluttminuttene ble det komfortabelt for Frøya når ballen fortsatte å sprette deres vei. Gjestene fra Bergen vant til slutt 90–104.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.