Skip to main content

Asker Aliens slo Bærum i tett lokaloppgjør

Miilah Kombat med en lekker scoring i lokaloppgjøret mellom Bærum Basket og Asker Aliens tirsdag kveld som endte 85-95 til Askerlaget.

Miilah Kombat med en lekker scoring i lokaloppgjøret mellom Bærum Basket og Asker Aliens tirsdag kveld som endte 85-95 til Askerlaget. 

Foto: EVA GROVEN

Lokaloppgjøret mellom Asker Aliens og Bærum Basket var lenge jevnt før bortelaget dro fra mot slutten av kampen. 

BÆRUM – ASKER 85–95 (27–27, 19–24, 21–23 og 18–21)

I en fullstappet Nadderudhall høstet hjemmelaget jubel da de vant avkastet og scoret kampens første. Asker kvitterte, men Stian Mjøs som har vært i storform denne sesongen satt kampens første trepoenger. Også den ble kvittert av gjestene da Stian Emil Berg løftet ballen i kurven fra distanse. Lagene fulgte hverandre før Haugen ga hjemmelaget en fem poengs ledelse. 

Men ledelsen ble raskt spist opp og det fortsatte jevnt mellom nabolagene. Med en gang et av lagene fikk en liten luke, og så ut til å stikke fra, tok motstanderen dem igjen. Til pause sto det 27–27. 

Etter pausen snappet Benjamin Alknes Cox ballen fra Anders Leween Stien, som slo ut med armene og så fortvilet på dommerne. Det ble ikke dømt og Cox ga hjemmelaget føringen. Joshua Hart kriget inn utligningen før Mjøs lekkert la ballen i kurven. Stien plasserte så inn en trepoenger og gjestene tok føringen med ett poeng. Gilchrese satt opp farten og fikk både satt ballen til to poeng, samt at han fikk straffekast før Stien igjen sendte gjestene i føringen med en ny trepoenger. Jørgen Kjesbu forsøkte på det samme, men ballen spratt ut. 

Asker tok føringen 

Aksel Berge Bolin satte sitt straffekast og da ledet Asker Aliens med fire. Samme mann økte ledelsen til 40–34 like etter. Gilchrese satte to straffekast, før Bolin igjen økte ledelsen til seks poengs forsprang. Gilchrese ville redusere igjen, men lyktes ikke like bra som på straffekastene. Begge lag rotet litt i angrep før Mjøs reduserte Askers ledelse til 44–40. 

Ludvig Bergh reduserte ledelsen til ett poeng, da han satt en trepoenger. Så var det Stian Emil Berg som scoret og samtidig fikk straffekast. Før han rakk å ta det, tok hjemmelaget time out. Kanskje det gjorde noe med gjestenes spillende trener som bommet på forsøket til å øke ledelsen til fire poeng. Men Bovim satt en flott trepoenger etter at hjemmelaget misbrukte muligheten til å redusere. Asker ledet med fem mål til pause. 

Bærum friske etter pause

Bærum scoret før Stien igjen satt en trepoenger. Det gjorde også Anders Landenget for hjemmelaget og ledelsen var redusert til tre poeng. Da Berghs skudd spratt inn var ledelsen redusert til kun et poeng. 

Bolin bommet på sitt forsøk på en trepoenger, men det gjorde også Mjøs på motsatt side da han forsøkte å gi Bærum tilbake ledelsen. Så satt Stien enda en trepoenger og gjestene ledet igjen med fire. Hjemmelaget viste så fine detaljer i angrepsspillet sitt, men forsøket fra Gilchrese gikk ikke inn. Så scoret Sjur Dyb Berg og Bærum var igjen bare et poeng bak. 

Men etter en frisk åpning av hjemmelaget dro Asker litt ifra og hadde en liten luke. Noen minutter etter scoringen sin misbrukte Dyb Berg muligheten til å utligne for hjemmelaget fra straffestreken, og Askers spillende trener økte ledelsen til fire med en flott trepoenger. Bærum tok time out da Askers Kombat økte ledelsen tilbake til fem mål, slik det sto etter halvspilt kamp. Noen få sekunder før periodeslutt økte Aksel Berge Bolin Asker Aliens ledelse til 74–67. 

Vanskelig utgangspunkt for Bærum

Bærum lå syv mål bak før den siste perioden, som startet med at Kombat fikk straffekast han selv tok. Han satt det første, men det andre forsøket spratt ut. Da Bærum ikke klarte å svare så det vanskelig ut for hjemmelaget. Men Gilchrese tente et lite håp da Bærum snappet ballen og han kontret inn 69–75.

Men det håpet forsvant litt da Hart satt en trepoenger slik at gjestene ledet med åtte. Det gjensto syv minutter, så det var fortsatt mulig for Bærum å komme tilbake. Med rett over fem minutter igjen satt Stien enda en trepoenger og gjestene ledet med 13. Gilchrese svarte med samme mynt og ledelsen var på ti poeng før bortelaget tok time out. 

Bærum kjempet hardt i sluttminuttene, men klarte ikke å gjøre oppgjøret spennende. Erich Gilchrese ble liggende med en hodeskade med halvannet minutt igjen på klokka. Det var en lege på tribunen som fikk sett til han før han fikk hjelp av banen. 

180 poeng foran full Nadderudhall

Etter kampen var Aksel Berge Bolin lykkelig over seieren. 

– Det var en kjempemorsom kamp og det er gøy med lokaloppgjør. Det er de beste kampene, sier han. 

Trener Stian Emil Berg synes det var to hete lag den første halvdelen av kampen. Han føler Askerlaget var litt heldige med at Bærum manglet noen spillere til oppgjøret. 

– Men Mathias Eckhoff er så flink til å innføre sine greier, at uansett hvem som spiller der ute, vet de sine oppgaver og de spiller som et lag. Det er ganske vanskelig å spille mot dem uansett, forklarer Berg. 

Den spillende treneren var fornøyd med prestasjonen og at kampplanen fungerte. Etter hvert.

– Vi hadde en plan om å stoppe dem på noe. Vi kan ikke ta bort alt. Det går ikke. Vi lykkes bra med det i andre del av kampen, sier han. 

Ikke trener under kamp

Den spillende treneren var bare spiller tidligere. Denne sesongen har han fått flere hatter. Men under kamper er det ikke han som leder laget. Da er det Rolf Birger Halvorsen som står på sidelinjen og Stian Emil Berg leder laget på parketten. 

– Jeg har funnet ut at jeg helst ikke skal være trener i kamper. Det har jeg ikke kapasitet til. Jeg har mer enn nok med å passe på meg selv. Det visste jeg og det er derfor Rolf er med masse, sier han. 

Både han og Anders Leween Stien har forsøkt å lede laget på trening. 

– Det har gått bra. Det har vært moro hittil, sier Berg. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.