Skip to main content

Asker Aliens hentet to avgjørende poeng

Eric Gilchrese og Asker Aliens sikret to viktige poeng borte mot Ammerud torsdag. 

Foto: Knut Bjerke

Asker vant tre av fire perioder torsdag. Dermed sikret laget to meget viktige poeng mot Ammerud.

AMMERUD - ASKER ALIENS 76-94

Med 94-76-seieren borte mot Ammerud passerte nemlig Asker nettopp Oslo-laget på tabellen - på innbyrdes oppgjør - og askerbøringene er med det på den siste sluttspillplassen før siste serierunde, som for Askers del går lørdag. Da møter Asker Fyllingen.

– Dette var veldig viktig. Vi spiller en ganske bra kamp. Vi får til det vi prøver på. Vi måtte jo vinne for å ha noe som helst sjanse på sluttspill, så det er deilig å levere når det trengs, sier Asker-kaptein Ludvig Bergh.

Seieren var Askers andre på en uke. Også mandag, mot serielederne Kongsberg, spilte Asker godt, selv om det ble et knepent tap til slutt.

– Det er fint at vi er i god form nå, det er jo nå det er viktig. Vi vet vi kan konkurrere med alle lag, sier Bergh.

Han sier det er god stemning i laget for tiden.

– Nå er det fullt fokus på lørdag. Vinner vi den kampen er vi i sluttspillet, taper vi den må vi ha hjelp mot Tromsø, som spiller mot Ammerud.

Solid ledelse

Og torsdag begynte det riktig bra mot Ammerud – selv om Oslo-laget scoret kampens to første poeng. Asker kom etter hvert i gang, ledet 16-8 halvveis i første periode, og 27-15 snaut to minutter før første pause. Ved første periodes slutt sto det 20-29.

Ammerud begynte imidlertid den andre perioden best, og knep innpå til 30-32, men Asker våknet igjen. Tre og et halvt minutt før pause satte Eric Gilchrese en trepoenger, og Aliens var hele 13 poeng foran, med 46-33 – og da Joachim Bøhn scoret to minutter senere var Asker foran 51-37.

Midtveis sto det 42-53 i Oslo.

Ny spenning

Den tredje perioden begynte poengfattig, men halvveis hadde Ammerud igjen kuttet i Askers’ forsprang; nå til 50-57. Og hjemmelaget nektet å gi seg – da Hunter Armani Cotton reduserte til 57-61, var det ny spenning i kampen, tre minutter før tredje periodeslutt.

Men, tre poeng fra Djo Loo Yele gjorde at Asker dro litt fra igjen, og mot slutten av perioden sørget Loo Yele for at Asker-ledelsen fremdeles var relativt stor, på 61-69.

Men spenningen skulle leve et stykke ut i siste periode. Seks og et halvt minutt før slutt sto det 70-73.

– Vi gjorde det altfor spennende i tredje periode, men heldigvis klarte vi å avslutte sterkt. Det ble heller ikke ordentlig jevnt i siste periode, sier Bergh.

Avgjorde

For minuttet senere økte Asker igjen. Først satte Gilchrese to poeng, før Plaisir Nzitani Mukoko fulgte opp med fem – og Asker var ti poeng foran igjen.

Da Anders Leween Stien satte en trepoenger snaut tre minutter før slutt, var Asker igjen 14 poeng foran.

Kampen var avgjort, og Asker kunne stikke av mot slutten – og stikke av med to meget velkomne poeng etter 94-76-seieren.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.