700 samlet for å snakke om barn og unge

FULLTEGNET: Bærumskonferansen var fulltegnet lenge før jul. Mandag morgen var 700 samlet på Fornebu for å høre om barn og unge i fremtiden.

FULLTEGNET: Bærumskonferansen var fulltegnet lenge før jul. Mandag morgen var 700 samlet på Fornebu for å høre om barn og unge i fremtiden. Foto:

Mandag er foreldre, byråkrater, lærere og næringsliv samlet for å snakke om hvordan barn og unge blir bedre rustet for fremtiden.

DEL

– Det er stor stas, oppsummerte ordfører Lisbeth Hammer Krog i sin åpningstale.

Bærumskonferansen har undertittelen «morgendagens læring» og handler både om kommunens fokus på nettbrett, fremtidens teknologi og arbeid med barn og unges læringsmiljø.

Tema for konferansen er digital skolehverdag, innovasjon og læring og barns behov for robusthet.

LES OGSÅ: Nettbrett til 6.000 elever i Bærum

Pioner-prosjekt

– Vi er stolte av å være en kommune som tør å satse på innovasjon og nytenkning, sa Hammer Krog.

I dag skriver Budstikka om nettbrettene i Bærums-skolen som er kommet for å bli. Én av tre elever har allerede hvert sitt. Nå skal nettbrett rulles ut i resten av Bærums-skolen.

Under Bærumskonferansen vil foreløpige erfaringer i skolene som har brukt iPad de seneste årene være gjenstand for debatt og refleksjon.

Berit Svendsen fra telenor, skoleforsker Sten Ludvigsen og skolepolitiker Anne Lene W. Hojen er blant dem som vil snakke om teknologi og digitalisering av skolehverdagen.

LES OGSÅ: Morgendagens læring

Robuste barn og unge

Det er første gang Bærum kommune arrangerer en slik konferanse, men ifølge Hammer Krog er ambisjonen at Bærumskonferansen skal bli et begrep.

– Gjør vi de riktige læringsvalgene for barna våre? er blant spørsmålene ordføreren ønsker debatt rundt.

Foruten læringserfarnger om nettbrett og teknologi i skolen skal Bærumskonferansen nemlig handle om mestring.

– Et viktig ord, ifølge Hammer Krog.

LES OGSÅ: Dette mener ekspertene om digitale barn

– Jeg har en drøm om at våre barn og unge skal vite at de er gode nok. Det er viktig at barna våre har tillit til seg sellv, har selvfølelse og er trygge, sa Hammer Krog.

Profilerte foredragsholdere som Henrik P. Syse og psykiater Finn Skårderud er invitert til konferansen for å snakke om «Robuste barn og voksne»; hvordan man ruster barn og unge for en verden i rask endring.

LES OGSÅ: Hvordan påvirkes hjerne og hukommelse?

Artikkeltags