Artikkelen er først publisert i Askeravisen/Bærumsavisen.

– Morsomt. Det skjer mye med Ordentlig Radio akkurat nå, smiler programleder, redaktør og mannen bak radiostasjonen, Tor Andersen fra Lommedalen og produsent og mannen som gjør «alt utenom det som høres på radioen», Lars Ulseth fra Asker.

– Det har aldri vært laget så mye god populærmusikk her i landet som akkurat nå. Bredden er imponerende og kvaliteten er overbevisende, sier Asker-mannen Ulseth før kollega Andersen fortsetter:

– Ordentlig Radio tar norsk musikk og radiolytterne på alvor, og er en stasjon som lar folk få snakke i hele setninger og som lar musikken være en del av journalistikken.

Dette har resultert i fire nominasjoner i radiobransjens «Prix Radio» som deles ut i september. Ordentlig Radio, med base på Bærums Verk, er nominert i fire kategorier:

  • «Årets programleder».

  • «Årets intervju».

  • «Årets podkast».

  • «Årets spesialprogram».

SETT DENNE? Han er ekspert på «primadonnaer og andre vanskelige kolleger» 

Bekreftelse

Jurymedlemmene i Norsk Lokalradioforbund har lyttet til det beste som har blitt sendt på lokalradio det siste året.

Av 82 innsendte bidrag kom 40 gjennom juryens nåløye.

– Det er første gang vi er nominert til priser, hvilket er en bekreftelse på at vi gjør noe hørbart og at lytterne hører på riktig kanal, sier Andersen, som er nominert i de to førstnevnte kategoriene.

I «Årets programleder» har Andersen en samtale med rockebandet Oslo Ess om deres nye album. I «Årets intervju» har samme mann en samtale med Ole Paus.

– Men dette handler ikke bare om meg. «Årets podkast» er fra en serie som heter «Verbal ulydighet» der Jan Kerr Eckbo tar opp ulike temaer og går i rette med autoriteter spesielt og samfunnsutvikling generelt – alltid provoserende, forteller Andersen.

Låtskriver-serie fra Bærums Verk

Toini Knudtsen er nominert i «Årets spesialprogram» for serien «Toinis Time» på Ordentlig Radio.

– Her tar hun for seg den internasjonale musikken som har inspirert dagens norske popartister, forteller Andersen.

Sammen med artist Øystein Sunde tok han initiativet til oppstarten av Ordentlig Radio i 2012. Nå har radiostasjonen også blitt leverandør til NRK Radio.

– Det er ikke mange som er det. Jeg er glad for dette samarbeidet, sier Ulseth.

Ti episoder av «Låtskriveren», som skal sendes på rikseteren til sommeren, er spilt inn i Gassbygningen på Bærums Verk, og er allerede sendt på lokalradioen.

– Dette er intimkonserter der de som har skrevet sangene forteller om bakgrunnen og synger for et lite publikum, forklarer Andersen.

Signalbygg

I midten av juni flytter lokalradioen til flytårnet på Fornebu.

– Smart. Det er et signalbygg, nærmere Oslo, langt bedre transportmuligheter for artister og litt mer praktisk for oss. Dessuten er det allerede et godt kulturmiljø der med Åse Kleveland i etasjen over oss, musikeren Frode Alnes og andre artister samt studioet til Dag Kolsrud, smiler redaktøren.

Én dag i uken har Andersen reist inn til Oslo og sendt «Artistfrokost» mellom 08.00-10.00 live.

– Fra Fornebu kan vi sende «Artistbrunsj» hver formiddag. Og «Låtskriveren» kan vi sende fra Odonata restaurant, forteller Andersen.

En ny radio-app er også lansert.

– Mobilappen er viktig akkurat nå, for om et halvt år slukkes FM, og da må man enten ha en DAB-radio eller den riktige appen. Med appen kan man høre Ordentlig Radio over hele verden, avslutter radioveteranen.

Artikkelen er først publisert i Askeravisen/Bærumsavisen.